ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lotta Engberg bryter samman – vännen död på Liseberg: ”Så ledsen”

24 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström spenderar somrarna på Flatholmen i Bohuslän.
I programmet Stugdrömmar får de hjälp att förvandla deras lilla krypin till sitt drömboende.
Under resans gång delar Lotta med sig av hur de karga klipporna har hjälpt henne läka inre sår.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Dansbands- och schlagerdrottningen Lotta Engberg, 61, firade sommaren 2023 20 år med tjo och tjim från scenen i Göteborg. Men efter 15 år i rutan på TV4 med Lotta på Liseberg fick det vara nog.

Vill man nu se mer av den fantastiska underhållaren är Bingolottos sändningar alltid ett säkert kort, men tur i oturen verkar det som att avhoppet från allsången har gjort att Lotta kunnat medverka i en massa annat.

Bara i år har vi fått se Lotta i Doobidoo där hon tävlade med Edvin Törnblom, 28, och i årets Bäst i Test där hon kom näst sist, bara ett poäng ifrån Nour El Refai på en tredje plats.

Men framträdandena tar inte slut där.

Lotta har tillsammans med sambon och kärleken Mikael Sandström, 66, nyligen medverkat i serien Stugdrömmar.

Annons

Lotta Engberg och doktor Mikael i programmet Stugdrömmar

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström medverkar i programmet Stugdrömmar på streamingtjänsten Max. Programmet handlar om precis vad titeln antyder – drömmar om att skapa det perfekta fritidshuset. Paret får hjälp att förvandla sin stuga på Flatholmen i Bohuslän till sitt egna lilla paradis.

Eller sin och sin.

Den lilla stuga de får hjälp att bygga om av bland annat Johnnie Krigström och Mattias Särnholm har Mikael själv byggt. Intill, vad som endast var ett litet förråd, ligger en större stuga där doktor Mikael har spenderat över 50 somrar med sin familj – den familj som nu Lotta är en del av.

– Hej på er allesammans! Mikael heter jag och befinner mig på Flatholmen i den bohuslänska skärgården. Här har jag tillbringat över 50 år av mina somrar och huset känns som att det har bivit mindre och mindre, och barnen har blivit fler och fler... och barnbarnen också! Så jag har åkt ut i en liten stuga här, säger doktorn i början av programmet och visar var han och Lotta bor.

Annons

Lotta Engberg om den förfärliga sorgen – musikanten från Liseberg död

Mikaels barndomsstuga har också blivit en stor del av Lottas liv efter att de träffades 2020. Under avsnittet och från hennes inlägg på sociala medier förstår man att Flatholmen och de kala klipporna verkligen betyder mycket för sångaren.

”Sista natten med gänget i sommarstugan. Som vi kommer sakna det alla tre. Men det kommer en sommar till..”, skrev hon i ett tidigare inlägg på Instagram.

Det har blivit en plats för henne och Mikael att koppla av och koppla bort, men också en plats för att sörja och stötta varandra.

När Lotta fortfarande jobbade på Liseberg gick en av musikanterna från allsången bort. I Stugdrömmar berättar hon mer om den tragiska bortgången.

– Andra gången jag kom hit var jag i en förfärlig sorg för då hade en av musikanterna på Liseberg dött. Då ringde jag till Mikael och sa att jag inte ville komma för att jag var så ledsen, säger Lotta Engberg och fortsätter:

– Och då sa Mikael kom, kom, kom vi ska ta hand om dig här. Du gjorde det, men platsen också, att sitta på karga klippor och gråta ger tröst känner jag.

FOTO: TT/Max

Annons