LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Lotta Engberg lämnar doktor Mikael – därför är de inte tillsammans: ”Mycket flängande”

24 jul, 2024
Två bilder. Till vänster Mikael "Soldoktorn" Sandström i Nyhetsmorgon. Till höger Lotta Engberg.
Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström har varit ett par i fyra år.
Sommaren spenderar de tillsammans på Flatholmen, men när Lotta nu ska uppträda på Allsång på Skansen väljer Mikael att stanna hemma.
– Det är så väldigt mycket flängande, säger doktorn i en ny intervju med Hänt.
Annons
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sångerskan och programledaren Lotta Engberg, 61, och läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, blev ett par för fyra år sedan.

I år har de för första gången en ledig sommar tillsammans som de spenderar i Mikaels sommarstuga på Flatholmen i Bohuslän. Lotta och Mikael har två barn var från tidigare relationer, och totalt har de tio barnbarn, som de också spenderar mycket tid med på ön.

Men i en ny intervju med Hänt berättar nu Mikael att Lotta kommer lämna honom för att åka iväg på en egen resa.

Därför lämnar Lotta Engberg partnern Mikael

Det är nämligen inte bara ledigt för Lotta och Mikael under sommaren. I skrivande stund har paret lämnat ön för en annan – då Lotta nämligen ska uppträda på årets 25 juli-konsert på Åland.

Lotta ska också vara med på Allsång på Skansen den 30 juli, tillsammans med Elisabeth Andreassen, 66. Och för det uppträdandet följer inte partnern Mikael med.

– Jag har lite andra saker som jag pysslar med just då. Det är så väldigt mycket flängande och åkande, och repande och sånt där så den resan gör hon själv tillsammans med Bettan, berättar Mikael för Hänt.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström blir kvar hemma när Lotta Engberg uppträder på Allsång på skansen 30 juli.Karin Törnblom/TT

Vad ska du pyssla med då?

– En del sociala grejer bara. Sedan håller jag på att skriva på min andra bok, som handlar om patienter som mot alla odds har överlevt.

Annons

Mikael Sandström om relationen med Lotta Engberg: ”Väldigt olika”

Innan Mikael träffade Lotta hade han varit singel i 13 år, och han beskriver det som att han var rätt ensam av sig. Sedan han träffade Lotta har livet förbättrats, men han berättar också att de också har en del olikheter.

– Vi är väldigt olika både som personer och yrkesmässigt. Jag är akademisk och lite mer planerande och medicinskt inriktad, och har tankar kring sånt. Lotta är en mer extrovert, utåtriktad person som är enormt energisk och som har väldigt många järn i elden.

Innan Mikael träffade Lotta hade han varit singel i 13 år.Karin Törnblom/TT

Mikael menar att det är mer av en tillgång än ett problem att de har olika nischar, men det kan hända att de krockar diskussionsmässigt ibland.

– Man diskuterar på olika sätt. Jag kan bita mig fast och prata om livet, döden och existentiella ting. Om jag har ett ämne som till exempel dödshjälp kan Lotta vara med på det men efter en kvart säga ”nu räcker det, nu får vi prata om något annat”, eller bara byta samtalsämne.

FOTO: TV4, Skärmdump / TT

Annons