LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lotta Engberg obotligt sjuk – läkarna har agerat: ”Jätte-jätterädd”

15 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Till slut tvingades Lotta Engberg till sjukhus, magsmärtorna hon lidit av under så många år blev för mycket. Då blev hon diagnostiserad – med den kroniska och obotliga sjukdomen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Artisten och programledaren Lotta Engberg, 61, kör på så det ryker och har ständigt många bollar i luften. Just nu kan vi se henne i tv-rutan som deltagare i Bäst i test, där vissa av Lottas kreativa lösningar på testen skapat viss debatt och förvirring...Men också som programledare i Bingolotto, ett uppdrag hon övertog från Rickard Olsson år 2008.

Hon är sedan fyra år tillbaka i en relation med Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, har två döttrar från sitt tidigare äktenskap med Anders Engberg och är mormor till sex barnbarn.

Så här såg det ut när Lotta och Mikael gick på Kristallen-galan ihop 2020. Olle Sporrong/Expressen/TT

Lotta Engberg har ett aktivt liv

Lotta håller igång och har sedan länge tränat med sin personliga tränare två gånger i veckan. Hon har tidigare uttalat sig om detta i när hon fått frågan om hur hon hanterar att åldras.

Annons

– Ju mer åren har gått inser jag hur bra det är att ta hand om kroppen. Då slipper man massa skit, sa hon då till Aftonbladet.

Lever med obotlig sjukdom - ”Gick runt med smärtorna i massa år”

Trots sin aktiva livsstil har Lotta inte förskonats från sjukdom, för drygt 20 år sedan fick hon diagnosen ulcerös kolit. Den kroniska sjukdomen är obotlig och innebär att slemhinnan i tjocktarmen och ändtarmen är konstant inflammerad och sårig. Så här berättar Engberg att allt började:

– Det gjorde jätteont. Det är en sådan sjukdom som går i skov och är autoimmun, som exempelvis reumatism och ms. Så den gick i skov och jag gick runt med smärtorna i massa år. Det kom och gick. Och jag väntade alldeles för länge med att gå till doktorn, men jag är väl en person som stoppar huvudet i sanden och tänkte att det skulle gå över. Men det gjorde det inte och till slut gick det inte längre.

Rädd för att få stomipåse

När hon väl tog sig till sjukhuset och fick diagnosen blev hon inlagd i en dryg vecka.

– Jag var jätte-jätterädd att jag skulle få en påse på magen. Men jag mår ändå så vansinnigt bra i min sjukdom. Jag har haft en väldig tur. Jag käkar medicin och den fungerar på mig, så det är fantastiskt. Jag har också en väldig respekt för människor som har den här sjukdomen och som nästan inte kan leva ett normalt liv, säger Lotta.

FOTO: TT

Annons