LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lotta Engberg plockas bort från TV4 – med omedelbar verkan!

18 okt, 2024
AvAlva Jonsson
I den här säsongen av Bäst i test har en tävlande fått mycket medial uppmärksamhet, och inte bara av det positiva slaget. Nu plockar kanalen bort Lotta Engberg med omedelbar verkan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Babben Larsson blir prövad på Sveriges dialekter: ”Din jävla idiot!”Brand logo
Babben Larsson blir prövad på Sveriges dialekter: ”Din jävla idiot!”

I årets säsong av det populära lekprogrammet Bäst i testTV4 tävlar Eric Steern, Törbjörn Averås Skorup, Nour El Refai, Marie Agerhäll och Lotta Engberg. Den sistnämnda har väckt en del debatt efter att ha kysst testledaren David Sundin vid flera tillfällen.
Tittare har anmält TV4-programmet till Granskningsnämnden

I ett test utmanas de tävlande att göra något som de aldrig gjort tidigare och aldrig skulle göra igen. Efter att ha fått höra instruktionerna går sångerskan Lotta fram och ger David en rejäl kyss på munnen. Men, det hon inte tänkte på då var att hon redan hade gjort det i ett tidigare test...Kyssarna fick tittare att reagera och en anmälan upprättades till granskningsnämnden.

Annons

"Lotta Engbergs kyss på David Sundin strider mot samtyckeslagen och är olämplig att ha med i ett program riktat mot familjer", står det i anmälan.

Men TV4 menar att det inte är frågan om något samtyckesbrott då de fysiska närmandena har skett under ordnade former.

"Vi har alltid löpande kontakt med produktionen så att momenten som spelas in känns bra för alla inblandade, så även i det här fallet. David och produktionen hälsar att allt har gått enligt protokoll och ingen inblandad är ledsen eller besviken.", skriver de i ett uttalande som Nyheter24 tagit del av.

Nu försvinner Lotta Engberg – plockas bort från tablån

Men nu blir det ingen Lotta Engberg i rutan framöver, det är nämligen så att fredagens avsnitt av Bäst i test är det sista för säsongen. Men, testsugna tittare behöver inte misströsta för det – de måste bara hålla ut till jul när det kommer ett specialavsnitt av programmet. Då kommer testpanelen bestå av Samir Badran, Hanna Dorsin, Klas Eriksson, Pär Lernström och Sissela Benn.

FOTO: TT / TV4 skärmdump

Annons