LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Lotta Engberg talar ut om uppbrottet – valde att separera: ”Inte tänkt att bli så”

22 jul, 2024
Två närbilder på Lotta Engberg.
Lotta Engberg är sen några år tillbaka tillsammans med partner Mikael ”Soldoktorn” Sandström.
Hon har tidigare var gift två gånger, och i en intervju med Hemmets Journal berättar hon nu om de tuffa skilsmässorna.
– Inte tänkt att bli så, säger hon.
Annons
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

Sångerskan och programledaren Lotta Engberg, 61, och läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, har varit ett par i snart fyra år. Nu spenderar de tid i Mikaels sommarstuga på Flatholmen i Bohuslän, då det är första gången sen Lotta var 13 år som hon har en helt ledig sommar.

Lotta var tidigare gift med dansbandsmusikern Anders Engberg, 72, som hon fick barnen Amanda och Malin med. Hon har även varit gift med musikern och musikproducenten Patrik Ehlersson, men de skiljde sig år 2015.

Idag har Lotta också sex barnbarn, och även partnern Mikael har barn och barnbarn som hon gärna spenderar tid med.

Lotta Engberg om uppbrotten: ”Sorgliga”

I en intervju med Hemmets Journal berättar Lotta att hon fortfarande känner sig pirrigt nykär i Mikael. Hon säger att han är väldigt busig av sig, och att de kan prata om vad som helst.

Sommaren spenderar de som nämnt i sommarstugan, där de njuter av att spendera tid med familjen. Lottas tillvaro just nu är med andra ord väldigt harmonisk, men det fanns en period i livet som var annorlunda.

Annons

Av Hemmets Journal får hon frågan om den tuffaste perioden i hennes liv.

– Jo, det finns såklart en massa privata saker. Jag tror till exempel inte att det finns någon människa som går igenom en skilsmässa utan att känna en sorg. Båda mina separationer har varit tuffa, men sorgliga på olika sätt. En skilsmässa är inget som man räknar med, det var liksom inte tänkt att bli så, säger hon och fortsätter:

– Men om man istället vänder på det: De åren jag varit själv hör faktiskt till de mest lärorika i livet. Man lär känna sig själv, som under de sex sista åren innan jag träffade Mikael, uppfostrade jag mig själv till att begripa att det räcker att jag älskar mig själv. Någon annan måste inte älska mig, jag är okej ändå.

Lotta Engbergs uppbrott från Liseberg – Mikael inblandad

Det var förra sommaren som Lotta gjorde sin sista säsong som programledare för Lotta på Liseberg. Då hade hon lett programmet och sjungit tillsammans med Göteborgspubliken i hela 20 år.

Lotta berättar för Hemmets Journal att det som fick henne att tveka in i sista sekund var att hon skulle göra så många arbetslösa, men att hon ändå kände att hon ville passa på att göra annat medan hälsan är i behåll. Men även partnern Mikael spelade in i beslutet.

– Jag kan inte säga att jag hade slutat med allsången om jag inte hade mött kärleken. Men förmodligen är Mikael en bidragande orsak. Jag vill helt enkelt tillbringa mer tid med honom och kommer nu för första gången i mitt liv vara ledig hela sex veckor i sträck. Jag älskar ju egentligen fart och fläkt, men nu börjar jag landa i känslan av att vara ledig och fy fasiken vad det ska bli skönt.

Lotta Engberg med kärleken Mikael ”Soldoktorn” Sandström.Karin Törnblom/TT

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons