LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engberg till Ullared – sanningen om stora pengaregnet: ”Känns otroligt bra”

09 jul, 2024 
Loke Westberg
Lotta Engberg Gekås Ullared
Det gör Lotta Engberg i varuhuset i Ullared.TV4 / TT
Lotta Engberg har lagt allsångs-programmet Lotta på Liseberg bakom sig.
Nu gör hon istället succé med en ny Ullared-satsning.
– Går alldeles utmärkt, säger varuhusets vd Patrik Levin till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!Brand logo
Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!

Förra sommaren gjorde Lotta Engberg, 61, sin sista säsong som programledare för den så omtyckta allsången Lotta på Liseberg.

Då hade hon lett programmet och sjungit tillsammans med Göteborgspubliken i hela 15 säsonger.

Slutade med Lotta på Liseberg för familjens skull

Att hon valde att bryta upp med programmet har att göra med att hon vill tillbringa somrarna med sin familj, det vill säga hennes partner Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, och barn- och barnbarnen.

Beslutet stoppar dock inte den folkkära programledaren från att jobba helt. Hon har nämligen ett samarbete med tvåltillverkaren Gunry, för vilka hon skapat ett urval av sommardofter.

I början av sommaren gjorde Lotta ett framträdande på Gekås Ullared, ett av varuhusen där hennes tvålar säljs för full rulle.

– Vi har Gunry-tvål och hon har blivit varumärkesperson för en variant som är en sommartvål. som hon är affischnamn för. Hon var här i varuhuset vid lanseringen själv, och hälsade på kunder och de fick dofta på tvålarna, säger varuhusets vd Patrik Levin till Hänt.

Patrik Levin, Boris Lennerhov och Thomas Karlsson.
Gekås Ullareds vd Patrik Levin (mitten), tillsammans med före detta vd Boris Lennerhov och ägare Thomas Karlsson.FOTO: Tommy Holl/TT

Så går det för Lotta Engberg på Gekås Ullared

I ungefär två månader har Lottas tvålar sålts på Ullared. Det är för kort tid för att säga exakt hur försäljningen går. Men Patrik Levin har fått indikationer.

Annons

– Vi har inte haft det så länge, men det går alldeles utmärkt även om det inte är så att vi har svårt att hålla det på hyllan och att det springer iväg mycket snabbare än annat. Men det går jättebra.

Är det här något tillfälligt eller hur länge planerar ni att sälja tvålarna?

– Hon har ju gjort ett samarbete med Gunry där hon gjort en sommartvål med sommardofter, så jag skulle säga att vi har den hela sommaren sedan får vi se hur fortsättningen blir. Det är mer en ”one off” än ett långsiktigt samarbete.

Sommaren är en riktigt högsäsong för det välkända varuhuset i Halland och Patrik Levin avslöjar att man överlag har fått en flygande start på försäljningen.

– Det känns otroligt bra. Vi har varit lite försiktigt hoppfulla. Vi har haft en väldigt bra start och den första veckan av högsäsongsveckan gjorde vi 16 procent bättre än motsvarande period förra året, säger han till Hänt.

FOTO: TV4 / TT

Annons