LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lotta Engbergs framtid i Bingolotto efter avhoppet: ”Löjligt”

02 sep, 2024
Till vänster: Lotta Engberg som är vänd åt höger och ser något förfärad ut. Till höger sitta Lotta Engberg i en soffa med händerna ihop framför sig och tittar åt vänster.
Den folkkära programledaren Lotta Engberg är efter sin första sommarsemester på 49 år tillbaka i tv-rutan.
Nu ser vi henne som vanligt på söndagar i Bingolotto.
I en intervju med Expressen ger hon sin syn på framtiden i tv-rutan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

Programledaren Lotta Engberg, 61, har vi i många år sett som programledare för bland annat Lotta på Liseberg och Bingolotto. Nu ser vi henne också som deltagare i Bäst i test.

Sedan fyra år tillbaka kilar hon stadigt med Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, och i år njuter de av sin första lediga sommar tillsammans – eftersom att Lotta på Liseberg lades ned efter 20 säsonger i fjol.

Nu är dock Lotta tillbaka som programledare igen med Bingolotto – och efter ofantligt många säsonger berättar hon nu om tankarna på att lägga av.

Har inte varit ledig på 49 år – hoppade av Lotta på Liseberg

Lottas kärlek Mikael var en av anledningarna till att hon valde att sluta med Lotta på Liseberg.

– Jag kan inte säga att jag hade slutat med allsången om jag inte hade mött kärleken. Men förmodligen är Mikael en bidragande orsak. Jag vill helt enkelt tillbringa mer tid med honom och kommer nu för första gången i mitt liv vara ledig hela sex veckor i sträck, har hon tidigare sagt i en intervju med Hemmets Journal.

Annons

En stor anledning var också för att kunna spendera mer tid med hennes barn och sex barnbarn.

I en intervju med Expressen berättar hon att hon inte varit ledig såhär länge på hela 49 år.

– Inte sedan jag var tolv år. Jag sommarjobbade när jag var tretton, säger hon och fortsätter:

– Jag märker ju själv hur jag har taggat ner. Man hinner uppleva saker.

Lotta Engbergs besked om Bingolotto

Men nu är alltså Lotta tillbaka från semestern, och på söndagar kan vi se henne som programledare för Bingolotto tillsammans med Daniel Norberg, 34. Nytt för i år är att vissa söndagar förlängs, och då spelas två ytterligare bingospel.

Bingolotto sändes för första gången i tv 1989 med Leif ”Loket” Olsson. Lotta var programledare mellan 2008-2011, och har sedan 2020 varit med varje säsong.

– 67:e säsongen. Löjligt, säga Lotta på skämt till Expressen.

För tidningen berättar Lotta att det inte kommer bli någon mer allsång på Liseberg, i alla fall inte med henne. Men när det kommer till Bingolotto har hon inga planer på att lägga av, säger hon. Förutom programmen i höst kommer hon också programleda julens uppesittarkväll.

– Jag tror att det blir min tionde uppesittare eller min elfte uppesittare. Jag börjar bli lite gammal i gejmet, säger hon till tidningen.

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons