LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lotta Lundgren sadlar om – satsar på nya karriären: ”De är jättemissnöjda”

04 aug, 2024
Två bilder på Lotta Lundgren. Till vänster närbild från när hon gästar Nyhetsmorgon när hon tittar åt höger och har munnen halvöppen som att hon pratar. Till höger när hon står med ena armen i sidan och tittar in i kameran på röda mattan, med en grönprickig klänning.
Lotta Lundgren är programledare, matskribent, författare och poddare.
Men i Nyhetsmorgon avslöjar hon nu att hon byter karriärspår!
– Jag har tyckt någonting annat varit ännu roligare, säger Lotta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas Strömstedt

Lotta Lundgren, 53, är verkligen en mångsysslare! Hon började som copywriter i reklambranschen, och har sen blivit en Kristallen-vinnande programledare, matskribent och författare.

Hon driver även odlingspodden Jordkommissionen tillsammans med kocken Tove Nilsson, och i höst leder hon tv-serien Forskarna på UR och SVT.

Många känner nog igen Lotta som programledare för SVT-serien Historieätarna, som hon gjorde tillsammans med Erik Haag, 56. År 2016 meddelade Lotta och Erik att de var ett par, och sen dess har de gjort flera andra program ihop. Men nu avslöjar Lotta att hon byter karriär!

Lotta Lundgrens nya karriärsval

Det är när Lotta gästar Nyhetsmorgon som hon och programledaren Jenny Strömstedt, 52, pratar om att hon ofta byter karriär.

– Jag har tyckt någonting annat varit ännu roligare, och ibland har det suttit ihop lite med det jag håller på med så jag har tyckt att det har varit ganska lätt att sladda in på ett annat spår. Vart 14e år händer det mig, då är det klart.

Annons

Och det senaste karriärbytet är att Lotta nu studerar till trädgårdsmästare. Det har hon gjort i två år på Skillebyholm som ligger lite utanför Södertälje, och hon är inte riktigt klar än.

– Jag har odlat länge faktiskt. Jag började med blommor, men sen började jag odla grönsaker som ligger kanske lite närmare det jag håller på med, nämligen mat.

Hon berättar att det mest är för kunskapen som hon studerar till trädgårdsmästare, och när hon får frågan om hur hon försörjer sig svarar hon skrattande.

– Du får prata med min revisor, de är jättemissnöjda. Nej det går inte bra alltså. Men vi äter ju väldigt nyttigt numera, haha.

Lotta Lundgren och Erik Haag utökar familjen

Lotta Lundgren har två tonårsbarn från ett tidigare förhållande, och är även bonusmamma till Erik Haags fyra barn.

Paret bor varannan vecka i ett hus på Mörkö i Stockholms skärdgård, och när Lotta har barnen bor hon i en lägenhet i en Stockholmsförort. Lotta och Erik har även katterna Cleo och Tamki, och jakthundarna Yoshi, Lillebror och Femman.

I våras kom beskedet att de utökar familjen ytterligare, något som Hänt tidigare rapporterat om. I juni skaffade de nämligen valpen Banarne, som är en Hannoveransk viltspårhund.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons