LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Lotta Lundgren om uppbrottet: ”Jag skäms jättemycket”

02 sep, 2024
lotta lundgren erik haag
Lotta Lundgren och Erik Haag gick ut med att de var ett par 2016.
I Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken berättar Lotta nu om den svåra tiden efter uppbrottet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”Brand logo
Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”

Lotta Lundgren, 53, och Erik Haag, 57, träffades 2010 när de spelade in SVT:s Landet brunsås. Två år senare återvände programledarna i ett nytt format på samma kanal – tittarsuccén Historieätarna.

Vid tillfället var båda gifta med andra, Erik med författaren Martina Haag, 59, och Lotta med Martin Johansen, 51. Båda har barn med dessa numera ex-partners. Men drygt ett år senare offentliggjordes det att båda relationerna låg i skilsmässa – och rykten började gå om det var för att Erik och Lotta hade en hemlig romans.

Lotta Lundgren talar ut om uppbrottet – svåra tiden med Erik Haag

Det var dock inte först hösten 2016 som kollegorna gick ut med att de faktiskt var ett par. I podcasten TV-fabriken med Fredrik Ralstrand, berättar nu Lotta öppenhjärtigt om den känsliga perioden.

Annons

– Det jobbiga var väl inte att vara i offentligheten. Det jobbiga var att liksom bryta upp en familj. För att man var tokig i en annan, och inte kunde vara kvar i sin gamla relation. Tyvärr, vilket liksom inte stämmer superbra med mina värderingar tror jag. Där man ska vara en redig människa, och tänka barnen först och att älska varandra och hålla sina löften, säger hon i podden och fortsätter:

– Och jag tycker det... Men det gick inte! Det gick inte. Man kan kämpa emot så mycket man vill men det går inte. Och det är klart att det var jättejobbigt att det fanns en offentlig aspekt, och jag skäms jättemycket över att det där behövde hända framför öppen ridå. Det var en väldigt hemsk period i mitt liv, men det är ju vad det är.

Ångrar ingenting: ”Vad bra det blev”

Ett drygt decennium har gått sedan uppbrotten, och idag är alla sams och glada. Relationen med Erik är fortfarande stark, och Lotta menar således att hon inte ångrar någonting.

– Det är ju inte som att jag höll på lite med Erik för att jag är en fruktansvärd människa, utan jag är ju ihop med honom och jag vet att det var rätt. Det var rätt för honom, och det var rätt för mig. Det var två människor som råkade vara som gjorda för varandra.

– Jag tycker nu snarare att vilken tur att jag träffade honom. Vilken tur. Vad bra det blev.

FOTO: Youtube, TT

Annons