LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Lyxfällan-deltagaren totalt utskälld – hårda orden blir för mycket: ”Inte din morsa

17 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Hon har sex barn hemma, skulder på över en miljon och inte rört en räkning på 30 år.
Som sista utväg kontaktar Katarina, 56, Lyxfällan och Magda.
Men hon verkar ha fått hela deras relation om bakfoten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lyxfällan-Magdalena avslöjar utgifterna – det spenderar hon pengar påBrand logo
Lyxfällan-Magdalena avslöjar utgifterna – det spenderar hon pengar på

Katarina är 56 år gammal, bor i Partille och jobbar som personlig assistent. Hon är också veckans deltagare i Lyxfällan och programledare Magda Kowalczyks nästa stora utmaning.

Efter en misslyckad investering i en syaffär för 25 år sedan började Katarinas bekymmer att hopa sig. När butiken gick i konkurs lämnades hon med en skuld på över 500 000 kronor. Sedan dess har hennes olika krediter och privata skulder bara fortsatt att växa, år efter år.

56-åringen har heller inte betalat räkningarna på 30 år, inte fått in hyran på över två och går back svindlande 30 400 kronor varje månad.

Katastrofen är total.

Magdalena Kowalczyk tvingas till konstgjord andning på Katarinas ekonomi

Som tur är Magdalena här nu. Och vi har sett henne utföra mirakel och konstgjord andning på minst sagt trassliga ekonomiska situationer förut.

Annons

Men innan Magda ens hinner förbi dörrmattan hittar hon ett papper som säger att Katarina är skyldig att betala 50 000 kronor. Senast i dag. Det är pengar som Partillebon inte har. Och Katarina har ansökt om skuldsanering tidigare men har då fått avslag från Kronofogden då de menar att hon inte gjort det hon kan för att kunna betala av skulderna.

Och det verkar vara lite temat för hela avsnittet och för personen Katarina. Hon har svårt att ta tag i saker själv, och nu behöver hon visa att hon kan, enligt programledare Magdalena.

– Jag envisas med att det här, det behöver Katarina ta tag i själv, och hon... Tycker inte om det, säger Magdalena förtvivlat i avsnittet.

Magdalena Kowalczyk, Årets Feminista 2024
Magdalena Kowalczyk. Karin Törnblom/TT

Katarina och hennes familj hotas nu av vräkning och när hon inte verkar förstå hennes egna roll i det hela brister det tillslut för Magda.

Annons

Magdalena Kowalczyk: ”Jag vill inte vara din morsa”

När Magda visar Katarina att hon har skulder på 1 465 710 kronor svarar Katarina att hon ska låta en kompis hjälpa henne att betala av räkningarna. Då går topplocket hos programledare Magda.

– Varför är hon så osugen på att kamma till sig och börja bete sig som en vuxen?, frågar sig Magda för att sedan riktar sig till Katarina:

– Jag vill inte vara din morsa.

Katarina försöker och försöker men vet inte riktigt hur hon ska gå vidare. Hon vet inte vad hon ska göra längre och tillslut kommer tårarna. Samtidigt som Magdalena känner att hon är hård och tuff, är hon övertygad om att detta är vad Katarina behöver höra.

FOTO: Viaplay/Skärmdump

Annons