LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Lyxfällan-parets dotter dog – ekonomin raserad under tragedin

24 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Paret Lovisa och Jonas förlorade sin femåriga dotter My som var multisjuk. Sjukhusbesöken och traumat efter hennes bortgång ledde till att Lovisas ekonomi raserades.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråterBrand logo
Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråter

Veckans deltagare i Lyxfällan är Lovisa, och Jonas i Heby. Fyrabarnsmamman Lovisa bor i en tvåa på 38 kvadratmeter tillsammans med två av hennes döttrar. Hon blev mamma för första gången vid 18 års ålder, när hon fortfarande bodde hemma hos sina föräldrar. Enligt Lovisa beror hennes ekonomiska problem på att hon varit naiv och prioriterat annat framför att betala räkningarna.

– Det ramlar in räkningar från alla håll och kanter, jag vet inte ens vad det är. Det är liksom ”dum-räkningar”, säger Lovisa i programmet.

Lovisa och Jonas fick en dotter som var multisjuk

När Lovisa träffade Jonas förvärrades situationen ytterligare – hon berättar att hon släppte allt, igen. Paret fick en dotter tillsammans, My, men det visade sig att hon hade en allvarlig sjukdom som innebar att hon var mycket infektionskänslig. Under första tiden med My var föräldrarna livrädda, de visste inte hur länge hon skulle överleva.

Annons

Skulderna växte när My levde

Med ett litet multisjukt barn var ekonomin det sista paret Lovisa och Jonas tänkte på. De glömde att betala sjukhusräkningar, hade hög hyra och mitt i det kaoset blev pappa Jonas arbetslös. Då växte räkningarna i en rasande fart.

– Jag var ju redan skuldsatt innan My föddes. Under tiden My levde, om det blev några pengar över en månad så istället för att lägga det på inkassoskulder så blev det ”Ska vi åka till Gröna lund med barnen?”. Det blev att man la allt åt sidan, inkasso och det fick bara rulla på, berättar Lovisa.

– My var världens gladaste människa, med väldigt mycket jävlar anamma i, fortsätter hon.

Berättar om panikartade samtalet

Efter en tid repade sig My och föräldrarna var övertygade om att hon skulle klara sig. Men plötsligt en dag ändrades allt igen. Jonas ringer till Lovisa och berättar att en helikopter och en ambulans är på väg. Så här återger Lovisa samtalet med tårar i ögonen:

– ”Nu dör hon”, skriker han i telefonen. Livet blev så jävla tomt på en sekund.

Det har gått tre år sedan Mys bortgång. Jonas och Lovisa fick ytterligare en dotter ihop men separerade efter det och bor nu på olika håll men har fortfarande en nära relation.

FOTO: TV3

Annons