LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Prinsessan Madeleine gav upp allt innan hon blev mamma – beslutet för hälsan

11 okt, 2024
Till vänster: Prinsessan Madeleine med två av barnen och Kungen. Till vänster: Suddig bild där prinsessan Madeleine syns med en cigarett i munnen.
Prinsessan Madeleine blev gravid med sitt första barn år 2013.
Samma år var hon tvungen att ett avgörande beslut för sin hälsa!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så är kungabarnen egentligen – Dolly Style avslöjarBrand logo
Så är kungabarnen egentligen – Dolly Style avslöjar

Prinsessan Madeleine, 42, gifte sig med sin Chris O'Neill, 50 år 2013. De träffades via gemensamma vänner i New York och bodde länge bodde i London, men 2018 valde de att flytta till Florida.

Nu har kungaparet till mångas glädje äntligen flyttat tillbaka till Sverige! Här bor de nu med sina tre barn prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 9 och prinsessan Adrienne, 6.

Men innan Madeleine blev mamma tvingades hon ta ett viktigt beslut för hälsan!

Madeleines stora beslut för hälsan med Chris

Sedan prinsessan Madeleine och Chris träffades har de nämligen vid flera gånger fångats på bild tillsammans när de synts röka, något som media uppmärksammat genom åren. År 2011 rapporterade till exempel Aftonbladet att Madeleine syntes röka.

Annons

– Hon satt med sina kompisar på uteserveringen och rökte i fem-tio minuter. Sedan gick de in i vip-logen, sa ett ögonvittne till tidningen.

Enligt en källa, skrev tidningen, så ska kungabarnen blivit instruerade att inte röka offentligt, men hovets dåvarande informationschef Nina Eldh sa att det inte fanns någon uttalad policy om rökning.

– Det är klart att klart att man kanske kan säga att det finns en outtalad policy att om man tar en cigg någon gång så gör man det inte i offentliga sammanhang, sa hon då till Aftonbladet.

Men samma år som Madeleine gifte sig med Chris berättade hon för Expressen om det avgörande beslutet som de fattat för hälsan!

– Både jag och Christopher arbetar på att sluta röka, sa hon då.

Prinsessan Madeleine i prinsessklänning med en kompis på långt avstånd. Hon syns med en cigarett i munne.
Prinsessan Madeleine med en cigarett i munnen i samband med hennes bröllop år 2013. FOTO: TT

Så gick det sen för Madeleine och Chris

Och sedan Madeleine fick sitt första barn 2014 har hon inte setts röka offentligt över huvud taget! Men även om Madeleine inte fångats på bild med en rykande cigarett sedan uttalandet 2013 så gäller inte riktigt samma sak för maken Chris.

Annons

2017 fångades nämligen Chris på bild i Expressen, fyra år efter Madeleines uttalande. Då sågs han ta en rökpaus vid en rökning förbjuden-skylt utanför en pizzeria i London, som han besökte tillsammans med Madeleine och barnen.

Vad det verkar tog det alltså lite längre tid för honom i kampen för att sluta röka och fimpa för gott.

Expressen skrev då också att rökning är ovanligt i kungafamiljen, och att det var länge sedan någon annan fångades på bild med en cigarett. Enligt tidningen började kung Carl Gustaf, 78, röka i sin ungdom men slutade sedan efter att kronprinsessan Victoria, 47, övertalade honom.

– Kungen lyssnade på Victoria. Han drog ner rejält på rökningen, har hovets dåvarande informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg berättat i en intervju 1992, skrev Expressen.

FOTO: TT

Annons