LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Magnus Uggla tagen av polis – helt rasande efter beteendet: ”Hotade mig”

23 jul, 2024
Magnus Uggla stötte på patrull när han var ute och åkte bil.
Nu berättar han om det kontroversiella mötet med polisen.
– Fyfan, de hotade mig, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bert Karlsson räddade Magnus Uggla: "De kastade ägg på honom"Brand logo
Bert Karlsson räddade Magnus Uggla: "De kastade ägg på honom"

Den evige artisten och underhållaren Magnus Uggla, 70, kan även han göra misstag.

I det senaste avsnittet av podden Uggla & Ugglas, som han har tillsammans med sin dotter Agnes Uggla, 33, pratar han om hur noggrann han är med att inte ge sig ut i trafiken när han är påverkad av alkohol.

– Jag tror aldrig jag haft en ölkväll, vaknat upp på morgonen och ska köra bil, tagit min alkomätare, och den inte har visat noll. Där är jag väldigt noga för jag vill inte ha en löpsedel där det står ”Uggla fast för rattfylla”, säger han i podden, och tillägger:

– Det har hänt vid tillfällen att jag har satt mig i bilen och blåst, och bara ”shit, den ger utslag”. Så fort den ger utslag har jag bestämt mig för att jag inte ska köra bil förrän den visar noll.

Agnes Uggla och Magnus Uggla
Agnes Uggla och pappa Magnus Uggla har podden Uggla & Ugglas ihop.Karin Törnblom/TT

Magnus Uggla fast för fortkörning – berättar om händelsen

Men även om artisten håller sig på rätt sida promillegränsen när han är ute på vägarna, så har han brutit mot lagen på andra sätt.

Annons

– Jag vill minnas att du någon gång kanske körde lite fort och blev tagen av polisen? frågar Agnes sin pappa.

Och visst stämmer det. Magnus Uggla berättar om händelsen.

– Det var när jag skulle köra Janne hem en gång. Det sjuka var att, han bor ju norr om stan, och när jag åker på motorvägen mot honom, då ser jag hur det är snutspärr på andra sidan. När jag sedan ska åka in till stan efter jag har postat honom norrut, då har jag helt glömt bort att det är en snutspärr, säger han och fortsätter:

– Jag tror att jag är förbannad för de har stängt av vägen till Danderyd, så jag är sne. Jag trycker på gasen för jag ska komma snabbare hem. Då är det en snutspärr och jag hamnar i baksätet på bilen, då vill de att jag ska erkänna och det har jag lärt mig att man inte ska göra. Om man inte erkänner blir det rättegång, då är snutarna tvungna att vara med på den här rättegången och det tycker de inte är kul.

Annons

Därför rasar Magnus Uggla på Polisen: ”Fyfan, de hotade mig”

Här hade historien kunnat vara slut, men det är den inte. Istället ska polisen ha uttryckt sig på ett sätt som fick Kung i baren-sångaren att se rött.

– Han som satt till höger om ratten vänder sig om och tittar på mig och frågar om jag erkänner, ”Nej, det gör jag inte”. ”Okej”, säger han och tittar på mig, ”det här skulle kunna komma ut i tidningarna om du inte erkänner.”

Då ska Magnus Uggla ha erkänt sitt brott, men han understryker att det var med en enorm ilska han lämnade efter mötet med polisen.

– Jag blev så sne så nästa gång jag hamnar med en snut kommer jag att sätta på mobilen, tänkte jag. Fyfan, de hotade mig. Jag blev av med körkortet i två månader, eller en månad.

FOTO: TT

Annons