LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Magnus Ugglas dotter akut till sjukhus – läkarnas kamp: ”Kaotiskt”

27 sep, 2024
Magnus Uggla, Agnes Uggla
Magnus Ugglas dotter Agnes har åkt akut till sjukhus.
Nu berättar far och dotter om den svåra sjukdomen.
– Ett kaotiskt dygn på akuten, säger Agnes i podcasten Uggla & Ugglas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här duckar Christine Meltzer frågan på röda mattan – efter långa frånvaronBrand logo
Här duckar Christine Meltzer frågan på röda mattan – efter långa frånvaron

Nyligen hade Magnus Ugglas, 70, dotter Agnes Uggla, 33, en mardröms-upplevelse på akuten som hon sent kommer glömma. I podden Uggla &Ugglas
ringer Magnus upp Agnes och hon berättar om hur hon legat ensam på akuten i över sex timmar.

– Jag är helt slut efter ett kaotiskt dygn på akuten, säger Agnes i podden.

Magnus Ugglas dotter Agnes tvingad till akuten

Det började med att Agnes fick hög feber och efter att ha väntat i några dagar utan förbättring bestämde hon sig till slut för att åka in på akuten. Väl på akuten visade sig att Agnes hade lunginflammation och läkaren skrev ut antibiotika som hon käkade i några dagar, men ingenting blev bättre.

– Så åkte jag in igår och bara ”fan jag orkar inte”, säger Agnes och fortsätter:

Annons

– Då får jag träffa en läkare som gör undersökning och konstaterar att det sitter något i höger lunga.

Agnes Uggla blev lämnad ensam på sjukhuset

Innan läkaren fortsatte med undersökningen ville de säkerställa att Agnes inte hade influensa. Efter att ha tagit blodprover lovade läkaren att hon skulle få något att äta. Men när läkaren väl hade lämnat rummet, dröjde det enligt Agned hela fyra timmar innan sjukhuspersonal återvände för att se till hennes behov.

– Under fyra timmar är det ingen som ens tittar in i mitt rum. Så jag tryckte på min larmknapp flera gånger under de här fyra timmarna, men ingen kom.

Efter ytterligare några timmar kom till slut någon som satte Agnes på EKG för att undersöka hennes hjärta.

– Jag har ju fått höra att jag eventuellt har blodpropp i lungan och ni ska röntga mig, vi skulle bara vänta på blodproverna och det har var ju nu tio timmar sedan, sade Agnes då till personalen.

Annons

Fick inte hjälp på över 6 timmar

Det visar sig att under Agnes många timmar på akuten har sjukhuspersonalen haft skiftbyte – vilket har gjort att Agnes inte fått någon ny läkare.

– Så då har de liksom slarvat bort mig förmodligen, i flera timmar, i det här skiftbytet. Jag vet inte hur många jag har legat där i flera timar i onödan, säger Agnes och fortsätter:

– Men till slut får jag göra den här skiktröntgen, där de ser att det "bara" var en lunginflammation, och jag får helt enkelt ny antibiotika då eftersom att den andra inte har tagit på mig.

Agnes avslutar med att förklara att hon mår bra under omständigheterna – hon är fortfarande sjuk, men känner sig optimistisk till att det ska gå över snart.

– Än så länge är nog läget ganska oförändrat, men jag tänker att det kräver nog lite mer, det har inte gått mer än ett dygn ännu. Men jag är ändå hoppfull.

FOTO: TT/Skärmdump TV4

Annons