LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Malena Ernmans sorg efter dödsfallet – fick planera om allt: ”Outhärdlig saknad”

10 sep, 2024
Malena Ernmans
Malena Ernman saknad är outhärdlig efter nära vännen Marie Nilsson Linds bortgång.
Kommer hyllas under höstens shower:
"Hon fattas oss varje dag", skriver Malena till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peter Settman visar upp frun på röda mattan för första gången: ”Väldigt bra”Brand logo
Peter Settman visar upp frun på röda mattan för första gången: ”Väldigt bra”

I januari kom den tragiska nyheten att Ainbusk-sångerskan Marie Nilsson Lind hade gått bort – något som har påverkat nära vännen och kollegan Malena Ernman, 53, otroligt mycket.

Operasångerskan Malenas år är som vanligt fullbokat med jobb. I år gjorde hon en Europaturné med barockensemblen L’Arpeggiata, gjort comeback i operavärlden med Vivaldiopera i Tjeckien. Under sommaren har hon släppt en låt, Vals för livet, och till hösten planerar hon bland annat inför körfestivalen i Uppsala. Dessutom kommer Malena göra konserter med egna kompositioner och arrangemang av musik av kvinnor från antiken till metoo, som har premiär i Sigtuna i september.

Malena Ernman om Marie Nilsson Linds bortgång: "Outhärdlig saknad"

Men trots att Malena har fullt upp är saknaden stor, speciellt då ett av höstens alla åtaganden är en show som skulle ha genomförts tillsammans med Tina Ahlin, Viktoria Tolstoj och Marie. Men efter hennes bortgång tidigare i år tvingades de tänka om inför showen.

Annons

Showen genomfördes för första gången i våras. De kvarvarande artisterna valde då att framföra konserten till minne av Marie och likaså kommer det bli i höst. När Hänt pratar med Malena berättar hon att Marie var mycket speciell för dem.

"Hon fattas oss varje dag. Outhärdlig saknad. Fanns ingen som hon. Speciellt Tina och hon stod varann väldigt nära. Vi kommer absolut att hylla henne i showen", skriver Malena i ett mejl till Hänt.

Vidare berättar Malena att showen kommer ha premiär i Göteborg i oktober och att det trots allt kommer bli en fantastisk kväll med klassisk musik, jazz, pop, funk, folkmusik, revy, musikal och roliga samarbeten.

"Längtar till premiären i Göteborg i oktober!", avslutar Malena.

FOTO: TT/ Skärmdump TV4

Annons