LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Malin Berghagen till sjukhus – kollapsade: ”Bara föll ihop”

19 jul, 2024
Malin Berghagen och Kristin Kaspersen
Foto: TT
Malin Berghagen öppnar upp om den stora krisen som fick allt att rasa.
– Jag var helt knockad, berättar hon i podcasten "Berghagen och Tess".
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy NilssonBrand logo
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy Nilsson

Skådespelerskan Malin Berghagen, 58, föddes in i kändisvärlden som dotter till folkkära Lasse Berghagen och Barbro “Lill-Babs” Svensson.

Det var förra sommaren som 78-årige Lasse tvingades ställa in sina konserter på grund av hjärtproblem. Efter det följde en tids sjukdom, och den 19 oktober 2023 somnade den älskade låtskrivaren och programledaren in. Bara fem år tidigare hade Malins mamma avlidit i sviterna av cancer och hjärtsvikt.

Malin Berghagen om den totala krisen

Under många år hade Malin podcasten Berghagen och Tess tillsammans med vännen tillika artisten Tess Merkel. 2020 upphörde de med podcasten – men nu är de tillbaka, efter 4 års uppehåll. Det är på Youtube som de släpper de senaste avsnittet.

I podcasten öppnar Malin upp om den personliga kris som drabbade henne efter föräldrarnas sjukdom och bortgång. Hon berättar att hon inte tog hand om sin sorg ordentligt.

Annons

– När mamma dog träffade jag Martin ganska direkt efteråt. Jag var ledsen men jag dök inte ner i det, jag tog inte hand om det. Jag märkte hela tiden att det var någonting som skavde, men jag kunde inte koppla vad det var.

Fem år senare insjuknade även Lasse.

– Då rasade allt ännu mer. Och då kände jag så att den som borde vara här och trösta mig är ju mamma. Då blev det så tydligt att mamma inte fanns där för att hålla om och trösta mig när jag behövde det som mest, säger Malin och fortsätter:

– Jag körde på ganska hårt, jag tog hand om alla andra. Jag styrde upp allting och var lite så här ”Papa I’ve got this, jag fixar”.

Malin öppnar upp om sjukskrivningen: "Nu säger han att jag är döende"

Två månader efter Lasses död kunde hon inte hålla sorgen inne längre.

– I december var jag helt knockad. Jag bara föll ihop. Så jag sjukskrev mig för första gången på jätte, jättelänge.

Samtidigt hade Malin ett uppdrag där hon läste in en boken Handbok för högkänsliga: omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig, av Åsa Vikman. – Jag kände hela tiden att: ”det här är jag”, säger Malin.

Malin berättar att hon kände igen sig i mycket som stod i boken – som att högkänsliga människor ofta tar hand om alla andra och glömmer bort sig själva. Men när hon hade cirka 3 timmar kvar att läsa in tog det stopp. Bokstäverna snurrade framför ögonen och hon åkte in till Södersjukhuset.

Annons

– Där kommer den här läkaren – helt underbar – jag tror att han är jämnårig med min äldsta son, säger Malin.

Hon berättar att den unga läkaren skickade ut barnen för att få prata själv med Malin, som fruktade det värsta.

– Nu säger han att jag är döende, nu säger han att det var hjärnblödning och du vet, alltihopa. Och då säger han ”hur mår du?”

Det var inget fel på hennes hjärta eller värden. Läkaren sa att hon hade panikångest.

– Jag tror att hade jag tagit hand om sorgen efter mamma så hade det gått bättre. Nu var det som att båda två kom samtidigt, och jag försökte springa för mitt liv för att inte behöva stå still.

Nu känner hon att hon har landat mer i sig själv och gråtit ut ordentligt.

Allt styrka till dig, Malin.

Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT och Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Annons