LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Malin Berghagens sammanbrott efter tuffa tiden – övergavs av vännerna: ”Storgråter”

22 aug, 2024
Malin Berghagen
Foto: TT
Malin Berghagen har uppträtt med en hyllning till sin pappa Lasse Berghagen.
Nu berättar hon om sorgen efter att hon lämnades ensam med Teddybjörnen Fredriksson som enda sällskap.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy NilssonBrand logo
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy Nilsson

Skådespelerskan Malin Berghagen, 58, föddes in i kändisvärlden som dotter till legenderna Lasse Berghagen och Barbro “Lill-Babs” Svensson.

Förra sommaren tvingades 78-årige Lasse ställa in sina konserter på grund av hjärtproblem. Efter en tids sjukdom somnade den älskade låtskrivaren och programledaren in den 19 oktober 2023. Bara fem år tidigare hade Malins mamma avlidit i sviterna av cancer och hjärtsvikt.

Malin Berghagen har tidigare talat ut om den obeskrivliga sorg och kris som drabbade henne till följd av föräldrarnas sjukdom och bortgång.

Malin Berghagen övertygad efter händelsen: "Hälsning från mamma"

I ett blogginlägg på Måbra delar Malin med sig av en känslomässig upplevelse från förra sommaren. Hon hade då blivit tillfrågad att komma och uppträda med "Teddybjörnen Fredriksson" på Diggiloo i Bollnäs.

"Jag stod ute på den stora åkern bakom huset vi köpt 2023. Jag var nervös. Inom bara några timmar skulle jag ta bilen till Bollnäs och inför hundratals människor sjunga Teddybjörnen Fredriksson live", inleder Malin.

Under sommaren hade nämligen Malin uppträtt på Diggiloo i form av en inspelad video som spelades upp vid varje konserttillfälle.

"Nu bad de mig komma och sjunga live både i Bollnäs och i Stockholm. Showen i Stockholm skulle dessutom spelas in för tv4. Var jag fullkomligt galen som sa jag till detta?"

Det var då bara några månader sedan Lasse Berghagen somnade in och Malin var först osäker på om hon borde utsätta sig för en sådan press.

Malin berättar att hon alltid har varit övertygad om att ens anhöriga är med henne efter att de har gått bort. Hon berättar att hon vid ett tillfälle var på en ceremoni som handlade om att släppa taget – för Malin låg fokuset då på hennes mamma. När ceremonin var över såg hon en larv som klättrade upp på hennes stövel. Hon googlade fram fjärilsarten och fick veta att den kallas för "Sorgmantel".

"Jag blir helt ställd men ler åt händelsen och hälsningen från mamma. From nu dyker denna fjäril upp på flera ställen i våra liv."

Annons

Malin Berghagens överraskning efter krisen: "Ingen jag känner kunde följa med"

Hon återgår till händelsen strax före att hon skulle åka och uppträda själv i Bollnäs:

Och nu när jag stod där på åkern lite ledsen för att ingen jag känner kunde följa med mig som stöd till Bollnäs då kommer den flygande i en stor cirkel runt mig. Jag blir så berörd att jag säger högt ” mamma!”. Då tvärvänder den och flyger rakt emot mig. Den ”stannar” till framför mig och jag sträcker ut min hand och i flera sekunder flyger den ovanför min handflata bara någon cm ovanför. Jag storgråter förstås och säger ” Ok mamma vi kör! Allt kommer gå bra! Tack!”.

Hon berättar att både showen i Bollnäs och Stockholm blev lyckade och starka upplevelser.

"När de stående ovationerna kom efter Teddybjörnen var det som om alla kärlek pappa någonsin gett sin publik men också ville att jag skulle känna kom emot mig. Det var helt fantastiskt!"

Malin har uppträtt med Teddybjörnen även under årets Diggilooturné. Under konserten vid Ulriksdals slott i Stockholm dök hon och teddybjörnen upp som en överraskning – till publikens stora jubel och glädje.

Foto: Karin Törnblom/TT

Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT och Karin Törnblom/TT

Annons