LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Malou von Sivers inte längre anställd av TV4 – efter 34 år

13 sep, 2024
malou von sivers
Malou von Sivers har synts i rutan i decennier – och alltid på TV4.
I en ny intervju med Hänt berättar programledaren att hon nu är öppen för nya möjligheter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malou von Sivers stora glädje: ”Det största”Brand logo
Malou von Sivers stora glädje: ”Det största”

Folkkära programledaren Malou von Sivers, 71, har arbetat på TV4 i över 30 år och har inga planer på att sluta. Däremot ser inte avtalet med kanalen ut som det en gång gjort, berättar Malou i en ny intervju med Hänt.

Malou von Sivers inte längre anställd av TV4 – nya projekten

– Nu efter alla dessa år som fast anställd, så är jag inte det längre. Nu har jag ett avtal med TV4 för att göra det här [Malou möter, reds anm]. Men jag är knuten till TV4, säger Malou och fortsätter:

– Efter 16 år som producent, chef och programledare då jag var väldigt bunden varje dag med Malou efter tio, så innebär det här mer frihet. Så jag är öppen för helt nya möjligheter och jobb, men jag tycker fortfarande att det är jätteroligt att jobba.

Foto: Andreas Lundberg

Malou har precis skrivit klart sin femte roman, och i höst gör hon längre intervjuer i programserien Malou möter. Först ut är statsminister Ulf Kristersson som i slutet av intervjun får sällskap av sin dotter Signe.

Annons

Dessutom är hon aktuell med två specialavsnitt av podcasten Fängelsepodden, där hon möter dömda kvinnor i spännande samtal. Mycket av detta kan Malou numera på distans, bland annat från sin lägenhet i soliga Palma, Spanien.

– Där skriver jag, sedan har jag även skrivit på min veranda i skärgården. Och i lägenheten i stan. Jag skriver överallt.

Förändrade relationen till maken och barnen: ”Rolig fas i livet”

Trots att Malou håller sig aktiv, finns mycket att vinna på att inte längre ha ett sedvanligt nio till fem-jobb. Inte minst tid – vilken hon gärna spenderar tillsammans med familjen, bestående av maken Sten Haage, 73, och deras tre barn Sebastian, 37, Malcolm, 34, och Julia von Sivers Haage, 25, med respektive och barnbarnet Challe, 2.

– Det är en rolig fas i livet, man är mer ansvarslös. Under en viss period pratade vi nästan bara praktiskt kring barnen. Nu är det annorlunda. Först var det väldigt konstigt och tomt, men så upptäcker man att det är fantastisk kul och spännande med vuxna barn.

Sebastian von Sivers Haage med mamma.

Sten och Malou har varit tillsammans i drygt 45 år, och är gifta sedan 1993. De vuxna barnen har i mångt och mycket gått i föräldrarnas fotspår, åtminstone när det kommer till arbete. Sönerna jobbar båda två med TV4:s Nyhetsmorgon och dottern likt Sten inom PR. När familjen samlas uppstår ofta livliga diskussioner där de lär av varandra.

– Våra samtal runt middagsbordet har handlat väldigt mycket om samhällsfrågor och saker som rör våra jobb. Och våra barn har förstås påverkats av det. Men nu är det vi som lär oss av dem och det är både roligt och utmanande.

FOTO: Andreas Lundberg, Eero Hannukainen/TT

Annons