LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Malou von Sivers och maken desperata – redo att separera: ”Grät och grät”

15 okt, 2024
Till vänster: Närbild Malou von Sivers. Till höger: Maken Sten och Malou.
Malou von Sivers har varit gift med sin make Sten i över 30 år.
Nu berättar hon om tiden då krisen var ett faktum – och hon trodde att de skulle separera!
– Vi grät och grät, säger hon i podcasten 24frågor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igenBrand logo
Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igen

Programledaren Malou von Sivers, 71, har arbetat på TV4 i över 30 år. De flesta känner igen henne från det nedlagda programmet Malou efter tio, men nu är det intervjuprogrammet Malou möter som gäller.

Malou är även författare och i höst kommer hennes femte roman ut, och hon är även aktuell med podcasten Fängelsepodden.

För över 40 år sen träffade hon sin make Sten Haage, 73. Nu berättar hon om när de var nära att separera!

Malou von Sivers kris med maken Sten: ”Grät och grät”

Malou och Steen gifte sig år 1993 och tillsammans har de barnen Sebastian, 37, Malcolm, 34 och Julia, 27. När Malou gästar intervjupodcasten 24frågor med Marcus Birro, 52, och Henrik Eriksson, 38, får hon frågan om vad som är hemligheten bakom deras långa kärlek.

Annons

– Attraktion, att den måste väckas hela tiden. Acceptans. Att prova gå i någon annans skor. Jag har fått vara väldigt försiktig, kan inte säga vad som helst. Så som jag är uppfostrad med i ett hem där man bara skriker rakt ut, det hade aldrig gått. Då hade vi inte levt tillsammans.

Malou berättar vidare att de också har en intellektuell gemenskap, där de till exempel pratar om artiklar de läst i tidningen. De har heller aldrig tjafsat hushållssysslor, så som städning.

– Sen har vi bråkat mycket och gått i terapi flera omgångar. Nu är det inte så längre, och det har varit jättebra.

Hon beskriver en tid när hon trodde att de skulle separera, och terapeuten sa till Sten att berätta hur det var när han först träffade Malou.

– Då var det väldigt verksamt. Från den här knuten som vi var i förflyttades man tillbaka. Och så fick jag göra samma sak och vi grät och grät. När vi gick ut därifrån tänkte vi ”vad var det vi kom hit för”.

Malous nya fas i relationen med Sten

Idag har alla Malous och Stens barn flyttat hemifrån vilket var en omställning vid tidpunkten, men paret har det idag väldigt bra tillsammans.

Annons

– Vi pratade mycket om praktiska saker kring barnen förut, men samtalen hemma hos oss har också alltid handlat om samhällsfrågor, våra jobb och romaner vi läst. Det är en av anledningarna till att vi hållit ihop i 45 år, ett pågående samtal parat med kärlek och attraktion, har Malou tidigare sagt till Hänt.

– Det är roligt att ha en partner som man verkligen kan bolla med, det gäller bara att hitta tid ihop. Men vi har det jättebra faktiskt, fortsatte hon.

Den nya fasen utan barn i hemmet innebär mer flexibilitet och frihet för paret och de drivs av lusten att göra olika saker. Den tid de tidigare ägnat åt barnen ägnar de nu istället åt olika jobb och aktiviteter.

– Så vi är snarare jobbonärer än pensionärer, berättade Malou för Hänt.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons