LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Malou von Sivers och makens vändning i relationen – efter 30 års äktenskap

27 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Journalisten Malou von Sivers har varit gift med sin Sten Haage i 30 år. De tre barnen har vuxit upp och lever sina egna liv. Nu berättar hon för Hänt om förändringarna i relationen med maken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malou von Sivers om mötet med Clark OlofssonBrand logo
Malou von Sivers om mötet med Clark Olofsson

Malou von Sivers , 71, är en av de mest folkkära journalisterna och programledarna i Sverige. Idag är hon kanske allra mest känd för, det nu nerlagda, Malou efter tio, men också för det nyare programmet Malou möter. Hon har en lång och gedigen karriär bakom sig inom media där hon bland annat varit med och grundat kanalen TV4, som hon nu jobbat på i över 30 år.

Malou och Sten har firat pärlbröllop

Ungefär lika länge som hon har varit verksam på tv-kanalen har hon också varit gift med maken Sten Haage, 73. Paret von Sivers Haage har de barnen Sebastian, 37, Malcolm, 34 och Julia, 27. I början av sommaren firade Malou och Sten 30-årig bröllopsdag vilket Malou delade med sig av på sin Instagram.

Annons

Jag är så tacksam för att jag har fått dela mitt liv med dig, Sten Haage, vi har fått tre fantastiska barn och ett barnbarn.”, skriver hon i inlägget.

”Ett pågående samtal parat med kärlek och attraktion”

De tre barnen är utflugna sedan länge och i en ny intervju med Hänt berättar Malou att det först blev väldigt tomt när det plötsligt bara var hon och maken kvar hemma.

– Vi pratade mycket om praktiska saker kring barnen förut, men samtalen hemma hos oss har också alltid handlat om samhällsfrågor, våra jobb och romaner vi läst. Det är en av anledningarna till att vi hållit ihop i 45 år, ett pågående samtal parat med kärlek och attraktion, säger Malou och fortsätter:

– Det är roligt att ha en partner som man verkligen kan bolla med, det gäller bara att hitta tid ihop. Men vi har det jättebra faktiskt.

Malou von Sivers med maken Sten Haage. Ola Axman / IBL BildbyrÂ

Nya fasen i relationen

Malou menar att hon och Sten är i en rolig, ansvarslös fas i livet nu som de vill passa på att njuta av. Båda jobbar fortfarande heltid, Sten på sin PR-byrå och Malou med intervjuprogrammet på TV4. Utöver tv-jobbet skriver Malou romaner och i vår kommer hennes femte bok ut, hon är också aktuell med poddserien Dömda kvinnor.

Den nya fasen innebär mer flexibilitet och frihet för paret och de drivs av lusten att göra olika saker. Den tid de tidigare ägnat åt barnen ägnar de nu istället åt olika jobb och aktiviteter.

– Så vi är snarare jobbonärer än pensionärer, berättar Malou.

FOTO: TT / IBL

Annons