LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Maria Forsblom och sambon Emil har separerat – nu berättar hon om beslutet

13 jul, 2024
Nyhetsmorgons Maria Forsblom har under många år varit ihop med Emil Hägglöf, och de har två barn tillsammans.
Men nu avslöjar Maria att hon och Emil har separerat för drygt två år sedan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maria Forsblom, 37, är en av de stående programledarna för TV4:s Nyhetsmorgon. Hon var varit en del av redaktionen sedan 2013 och har blivit ett välkänt och omtyckt ansikte hos det svenska folket sedan dess.

På det privata planet har Maria sedan cirka 14 år varit tillsammans med Emil Hägglöf, och de har också sönerna Milian, 8, och Matheo, 6, tillsammans.

Men nu bekräftar Maria att hon och Emil valt att gå skilda vägar.

Maria Forsblom och Emil Hägglöf har separerat

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Maria att hon och Emil separerade för drygt två år sedan.

– Jag och Emil separerade faktiskt för lite mer än två år sedan. Separationer är väl alltid känslosamma för alla, men jag är väldigt tacksam för att vi har gått från att vara ett par till att kunna vara vänner med gemensamt fokus på barnen. Vi kan fortfarande umgås tillsammans som en familj och det är jätteskönt, berättar Maria till Aftonbladet.

Annons

Att det har hunnit gå två år sedan separationen innan Maria valt att gå ut med avslöjandet är ingen slump.

– Det har varit medvetet. Det har varit två år av många och starka känslor och vi har båda velat landa i det först, och nu har både jag och Emil landat på fötter igen, förklarar Maria till tidningen.

Maria Forsbloms ord om separationen – logistiken med sönerna

Vidare i intervjun berättar Maria att det inte varit helt lätt att separera som en offentlig person, och att det är fler än bara henne och Emil som påverkas av beslutet.

– Beslutet påverkar ju fler människor än oss och vi ville hantera allt inom vår närmsta krets innan det skulle komma eventuella frågor utifrån. Det har tagit den tid det har tagit, men nu känns det som allt har blivit så bra det kunde bli.

– Jag vet inte vad som är lång tid i sammanhanget, men det var en helt ny grej som vi inte trodde vi skulle gå igenom. När man väl är i det är det svårt att se var det ska ta vägen. Men nu har vi kommit ur det, säger TV4-profilen.

Annons

Maria och Emil har två söner tillsammans, och att få ihop livspusslet med familjen efter separationen har inte varit helt lätt.

– Det har varit en prövning och en utmaning. Emil och jag hjälper varandra, och mina föräldrar, som bor i samma kvarter som mig, har ställt upp jättemycket. Hade det inte varit för dem hade det varit en helt annan verklighet, säger Maria och fortsätter:

– Men jag har fått ändra arbetstiderna lite och har inte velat sända det tidiga passet, klockan 06–10, när jag haft barnen. Det viktigaste har varit att få så mycket tid med dem som möjligt. Flera kollegor har också ställt upp och bytt pass med mig vilket jag är väldigt tacksam för.

Att få ihop logistiken med barnen efter separationen med Emil har inte varit helt enkel menar Maria Forsblom.Karin Törnblom/TT

FOTO: TV4 Play, TT

Annons