LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Marianne Mörck isolerar sig – vännernas oro: ”Persiennerna neddragna”

29 jul, 2024
Marianne Mörck
Foto: TT
Marianne Mörck är van vid att stå i rampljuset.
Men när hon kommer hem vill hon vara själv.
– Jag är ensamvarg och har varit så i över 20 år, säger hon i SVT:s Din personlighet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marianne Mörcks hemliga kärlek i EnglandBrand logo
Marianne Mörcks hemliga kärlek i England

Marianne Mörck, 74, är en av Sveriges mest folkkära artister, och hon har minst sagt haft en strålande karriär som sångerska, skådespelerska och regissör.

De senaste åren har vi kunnat se henne i den populära dramaserien Strandhotellet. Hon har även varit aktuell i Bonusfamiljen – där hon spelade mamman Birgitta, som var tillsammans med Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karaktär Gugge.

Marianne Mörck om att leva som singel: "Ensamvarg"

Marianne har tidigare talat om att hon har ett dramatiskt kärleksliv bakom sig.
Som ung gifte hon sig med dåvarande maken Alf och tillsammans med honom fick hon de två barnen Malin och Peter. Marianne och Alf var tillsammans i sex år under sjuttiotalet.

Efter skilsmässan hittade hon kärleken igen i skådespelarkollegan Göran Sönnerstedt, som hon drev Teaterrestaurangen vid Malmö stadsteater tillsammans med. Sedan den relationen tog slut har Marianne dock valt att förbli singel.

I SVT-programmet Din personlighet berättar hon för Anders Hansen om beslutet att leva själv.

– Jag är ensamvarg och har varit så i över 20 år. Persiennerna är neddragna och jag lever själv, inte ensam. Jag kommer hem och det är ingen där, det är så skönt, säger Marianne och skrattar.

Annons

Marianne Mörck om att hålla kontakten med vännerna: "Oroar sig för mig"

Det är enkelt att tro att den världsvana och karismatiska Marianne är en väldigt extrovert person. Men så är inte fallet, avslöjar hon i programmet. Hon berättar att hon förstår att hon ger intryck av att vara väldigt social, men att hon måste isolera sig mellan varven.

– Jag är nog den som håller låda om det är fest och drar skämt. Blir jag lite snurrig i huvudet så ska alla vara tysta, för då ska jag berätta. Och sedan kommer jag inte på vad jag skulle berätta, jag tyckte det var så roligt allting. Detta fodrar ju en total isolering efteråt, säger Marianne och fortsätter:

– Alla premiärfester och allting, nej, jag går inte på det. Det är teaternummer två. Då går jag hem.

Hon förklarar att hon är lite dålig på att hålla kontakt med nära och kära över sms och telefon.

– Min före detta man, han har inte hört av mig på länge, säger hon och berättar att han skriver ”Tack för att du lever” han när han väl får tag i Marianne.

–Då måste jag sms:a mer för att han inte ska vara orolig. Jag har några sådana sms-vänner som oroar sig för mig. Så då måste jag samla ihop de och sms:a som satan en måndagskväll eller sådär.

FOTO: Karin Törnblom/ TT och Stefan Jerrevång/TT

Annons