LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Marie Göranzons sista önskan – allt ska brännas upp: ”Ingen får veta”

12 sep, 2024
Marie Göranzon har växlande känslor inför döden.
Men hennes sista önskan är hon tydlig med:
– De ska brännas när jag dött, säger Marie enligt Allas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllopBrand logo
Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllop

Marie Göranzon, 81, och Jan Malmsjö, 92, har varit ett par i över 50 år. Det ikoniska skådespelarparet har två imponerande karriärer bakom sig och har blivit tilldelade en rad utmärkelser och priser.

Nyligen fyllde Marie 80, medan maken Jan fyllde 90 och i samband med de stora födelsedagarna öppnade Marie upp om utmaningarna med att åldras – och hennes specifika önskan inför den dag hon lämnar oss.

Marie Göranzons om döden: ”Växlar mellan ilska och rädsla”

Marie berättar att hon ofta växlar mellan ilska och rädsla när det kommer till att tänka på döden och hon tycker det känns märkligt att allt bara ska ta slut, rapporterar Allas.

– Jag vet att det är samma för alla människor, men jag kan inte förstå poängen med det hela. Vart tar all min kunskap vägen? Allt som jag lärt mig, ska det bara ut i rymden? Och alla andras erfarenheter?, säger Marie och fortsätter:

Annons

– Samtidigt kommer det nya människor som ska göra samma misstag. Det är de här tankarna som skrämmer mig. Vad var det till för nytta?

Marie Görnazons sista önskan – dagböckerna dör med henne

Genom årens gång har Marie regelbundet använt sig av dagböcker. Men när det väl är dags för henne att somna in vill hon inte att hennes nedskrivna minnen ska leva vidare.

Anledningen till beslutet beror på att mycket av sakerna som är skrivit i dagböckerna är känslosamma ögonblick som inte är menat för någon annans ögon.

– Mina dagböcker kommer aldrig publiceras utan de ska brännas när jag dött. Dagböcker skrivs i stunden och många ord skrivs i affekt. Det är onödigt att såra och förarga en massa människor. Jag kan vara förbannad idag men imorgon är det som bortblåst. Om några år har jag glömt händelsen helt och dagböcker ska inte redigeras i efterhand, säger Marie till Allas.

FOTO: TT

Annons