LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Marie Richardson och Jakob Eklund åtskilda – efter alla år med Falk-filmerna

18 aug, 2024
AvElinor Hedgren
author Linn Seipel
Linn Seipel
mmarie richardsson jakob eklund
Skådespelaren Marie Richardson är känd från bland annat Johan Falk-filmerna där hon spelar mot sin make Jakob Eklund.
I en ny intervju med Hänt berättar hon om hur det är att skådespela med kärleken men också om särbolivet när de jobbar med olika projekt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännenBrand logo
TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännen

Marie Richardson 65, är en svensk skådespelare som har en lång och framgångsrik karriär bakom sig där hon har spelat stora roller i många hyllade filmer och pjäser.

Skärgårdsdoktorn, Ondskan, Wallander och Beck är bara ett axplock av de välkända filmer som vi har sett Marie i. Hon har även medverkat i en lång rad uppsättningar på Dramaten såsom Körsbärsträdgården, I lusthuset, Den girige, Jag försvinner och Stormen.

Men de flesta känner nog igen henne från Johan Falk-filmerna där hon och maken Jakob Eklund, 62, faktiskt spelar mot varandra som makarna Falk.

Paret har kilat stadigt i hela 40 år och gifte sig till sist 2008. Tillsammans har de två barn, dottern Klara Eklund, 29, och sonen Leon Eklund, 24.

Annons

Marie Richardson om att jobba tillsammans med kärleken Jakob Eklund

I en ny intervju med Hänt berättar hon om hur det har varit att jobba så pass mycket tillsammans med kärleken Jakob – både om fördelarna, men även om vissa nackdelar.

– Det har varit jätteroligt att jobba med Jakob och att vi gemensamt kommer hem från jobbet och kan bearbeta det man har varit med om. Annars är det ju alltid så att jag kommer och säger ”idag har det varit jobbigt på jobbet” och han kommer hem med sin historia. Men att dela det har varit jätteroligt.

– Sen var det väldigt opraktiskt när våra barn var små. Då var det väldigt bra att vi inte var med i samma pjäs och försvann på kvällarna och sådär. Men vi är jätteglada för att vi har fått chansen att jobba tillsammans, tillägger hon.

Marie Richardson om jobbsituationen: Lever särbolivet med maken

Det märks att paret trivs som arbetskollegor, då de har jobbat tillsammans i fler projekt än Johan Falk-filmerna. Senast spelade de i samma uppsättning på Dramaten i vintras.

Just nu jobbar dock paret inte tillsammans, utan de lever för tillfället som särbos på grund av att de är med i två olika pjäser.

Marie är aktuell med uppsättningen Titta en älg som ha premiär på Dramaten i Stockholm den 17 oktober, medan Jakob jobbar med en pjäs på Göteborgs statsteater.

Marie berättar att därför just nu bor nästintill ensam i deras lägenhet på Södermalm i Stockholm och Jakob i deras sommarhus på västkusten.

– Vi är vana, så har det varit i många år.

FOTO: Skärmdump TV4

Annons