LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Marko och Irma Lehtosalos miljonregn efter renoveringen – nu avslöjas pengarna

29 aug, 2024
Marko och Irma Lehtosalo
Den här mor och son-duon har gjort succé i tv-rutan de senaste åren.
Hur mycket pengar tjänar egentligen Marko och Irma Lehtosalo?
Så här många miljoner cashar de in!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”Brand logo
Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”

När Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 49, pratade om sin mamma Irma Lehtosalo, 69, i sitt sommarprat 2018 var hon helt okänd. Idag är hon en av våra mest folkkära tv-profiler och blivit sin sons sidekick!

Irma har inte haft det lätt i livet. Hon har tampats med missbruksproblematik och varit i våldsamma relationer. Sedan 14 år tillbaka är hon nykter och trots sitt mörka förflutna har Irma behållit en lekfull inställning till livet och sprider en värme kring sig som onekligen har nått ut till svenska folket.

Marko och Irma Lehtosalos framgångar ihop

Innan Irma blev känd, genom den framgångsrika tv-serien Marko & Irma, jobbade hon inom äldrevården och som städerska. Att hennes finansiella situation har förändrats de senaste åren råder det ingen tvekan om.

Annons

– Ekonomiskt är det kanonbra. Man kan betala räkningar, man kan köpa mat, det är en trygghet eller vad man säger. Förut var jag beroende av mina barn för att klara mig ekonomiskt. Men nu har vi bytt plats och jag kan ge dem istället, har hon förklarat i Marko & Irma.

Marko och Irma Lehtosalo
Marko och Irma Lehtosalo på Kristallen. Karin Törnblom/TT

I Efter fem har Irma Lehtosalo pratat mer om sina framgångar, som hon tackar sonen för.

– Utan Marko hade det inte blivit såhär.

Hur mycket pengar drar duon in egentligen? Det har Hänt tagit reda på!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2023. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Så mycket tjänar Irma Lehtosalo

Irma Lehtosalo
Björn Lindahl/ Aftonbladet / TT

Fastställd förvärvsinkomst: 564 100 kronor.

Baserat på denna siffra kunde mamma Lehtosalo ta ut en månadslön på strax över 47 000 kronor förra året. Det är en enorm ökning från 2022. Och det är inte bara hon som har fått klirr i kassan!

Marko Lehtosalos lön – så många miljoner drar han in

Marko Lehtosalo
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 4 101 100 kronor.

Marko Lehtosalo kunde ta ut chockerande 342 000 kronor i månaden 2023, vilket är en fördubbling sedan året dessförinnan.

Annons

Artisten sitter dessutom som styrelseledamot i Färjholmen Holding AB, som utöver att äga och förvalta aktier ska bedriver artistverksamhet, musikproduktion och konsultation inom underhållningsbranschen. Enligt det senaste bokslutet gjordes en vinst på 4,9 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. Det var då en ökning på ungefär 167 procent jämfört med föregående räkenskapsår, då vinsten var cirka 1,9 miljoner kronor.

Utöver det enorma miljonregnet uppgick personalkostnaderna för bolaget till 3,9 miljoner kronor. Då bolaget endast har en anställd enligt Allabolag rör det sig gissningsvis om en rätt rejäl lön som hamnar i fickan på Marko, även efter arbetsgivaravgifter.

Betalar renoveringen av Irmas hus – miljonvinsten

I Marko & Irma har tittarna tagit del av renoveringen av Irmas hus på Ingarö, i Stockholms skärgård. Enligt Booli är villan värderad till 3 340 000 kronor men när Hänt pratade med Håkan Svanström, som alltså är byggledare i programmet, är huset värt betydligt mer än så idag.

– Det som stod där det var inte värt någonting. Idag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko men en bra investering att få ihop det här, har Håkan sagt till Hänt.

Det är alltså Markoolio som står för renoveringskostnaderna men det låter som att husbygget har varit en riktigt fin investering!

FOTO: LÖVKVIST MALIN/Aftonbladet, Karin Törnblom / TT

Annons