LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Nu stoppas Markoolios musik – får inte spelas alls

23 aug, 2024
Marko "Markoolio" Lethosalo
Frågan alla undrar: Var har Fredagslåten tagit vägen?
Marko "Markoolio" Lethosalo reder ut frågetecknet:
– Det är meckigt, förklarar han i Rix MorronZoo.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Björn Gustafsson svarar på googlefrågor – har han en tvilling?Brand logo
Björn Gustafsson svarar på googlefrågor – har han en tvilling?

Marko "Markoolio" Lethosalo, 49, är verkligen en mångsysslare. Under sin långa karriär har han både varit programledare, radiopratare, reality-profil och musiker.

På senare tid har vi fått se honom i rutan tillsammans med mamma Irma Lethosalo, 69, i programmet Marko & Irma. Där vi får följa med duon som stal svenskarnas hjärta under tiden de bygger ett helt nytt hus åt Irma.

Men allt började på 7-eleven, där Marko jobbade och av en slump stötte musikproducenten Arijan Selami, som frågade om Marko ville spela in en låt.

Sagt och gjort – 1998 slog Markoolio igenom som musikartist med låten Sommar och Sol och blev på bara några år en av Sveriges största artister. Sedan dess har Marko bland andra även släppt hitlåtar som Vi drar till fjällen och Åka pendeltåg.

Annons

Alla undrar, var är Marko Lethosalos "Fredagslåten"?

Marko är också en återkommande gäst i radioprogrammet Rix MorronZoo som leds utav Laila Bagge och Roger Nordin och under 2014 bestämde sig radio-gänget att göra en låt tillsammans kallad Fredagslåten – som nu är spårlöst försvunnen från Spotify.

Under fredagens sändning var Marko tillbaka i radiostudion och tillsammans reder programledarna ut vad som har hänt med låten. Roger förklarar nämligen att de har fått in flertalet frågor från fans som verkligen saknar den.

– Var är fredagslåten? Alla lyssnarna undrar, frågar Roger.

– Jag har satt folk på det här, men det är meckigt att få upp den, svarar Marko.

– Vet ni vad, jag ska göra en ny fredagslåt, skojar Marko vidare.

Marko förklarar sedan att det har uppstått problem med att lägga upp låten på Spotify efter att den togs ned, på grund av upphovsrättsfrågor. Men att ingen ska vara orolig:

– Jag lovar att den kommer tillbaka, försäkrar Marko.

FOTO: TT

Annons