LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Matilda Boza om graviditeten – behövde hålla allt hemligt: ”Smugit runt på jobbet”

28 sep, 2024
Nyhetsmorgon-profilen Matilda Boza är gravid med sitt andra barn. Men under en tid höll hon graviditeten hemlig. Av kollegorna var det bara Martin Järborg som visste!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Matilda Boza – visar upp sonen BenBrand logo
Fem blixtsnabba med Matilda Boza – visar upp sonen Ben

Matilda Boza, 32, har kommit att bli ett välkänt ansikte som programledare för det omåttligt populära Nyhetsmorgon. Där brukar vi se henne styra skutan ihop med kollegan Martin Järborg, 45.

Det var inte allt för länge sedan som Matilda kom tillbaka till studion efter ett längre uppehåll. I början av 2023 blev Matilda nämligen mamma, då hon och maken Jonathan välkomnade deras allra första barn till världen – sonen Ben.

Men i augusti kom det glädjande beskedet att Matilda är gravid igen, och nu väntar sitt andra barn. I en intervju med Expressen berättar programledaren om graviditeten.

Matilda Boza berättade bara för Martin Järborg om graviditeten

Matilda säger att hon idag mår bra men att graviditeten inte varit helt fläckfri.

Annons

– Men jag har mått så illa hela sommaren. Har spytt inför de flesta Nyhetsmorgon-sändningarna. Då har det varit lite tuffare. Men nu är det inga problem.

TV4-profilen får frågan om hon höll graviditeten hemlig även när hon mådde dåligt.

– Jo, jag har smugit runt på jobbet. Men jag berättade det för Martin Järborg som jag sänder med, för jag tänkte att han nog skulle tro att jag var galen annars, säger Matilda och fortsätter:

– Med tanke på att jag åt konstant under hela sändningen. Så han visste om det, men annars har jag fått spy i smyg.

Matilda Boza om att försvinna från Nyhetsmorgon: ”Inte det viktigaste”

Trots det har Matilda tyckt om att jobba under graviditeten.

– Det är klart att det var jobbigt. Att må dåligt, inte säga det till någon, och ändå prestera på ett normalt sätt. Samtidigt var det på ett sätt ganska skönt att gå upp klockan 02.45 på natten och jobba, i stället för att ligga hemma och tänka på att man mår dåligt.

Matilda får frågan om hon känner någon stress över att försvinna från sitt jobb.

– Sist så trodde jag att jag skulle känna mer stress kring det, och kring all konkurrens. Men så fort jag födde Ben, så försvann det fokuset. Då fanns det något som är ännu viktigare. Sen är mitt jobb jättekul. Men det är inte det viktigaste.

FOTO: TV4Play

Annons