LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Artisterna i storbråk efter sjukdomen – höll allt hemligt: ”Vill inte vara med den här killen”

07 okt, 2024
Medina har gjort succé i Melodifestivalen och deras vänskap känns rakt igenom tv-rutan.
Men nu berättar de om storbråket.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Verkligheten bakom Medina: ”Tragedi”Brand logo
Verkligheten bakom Medina: ”Tragedi”

Ali Jammali, 42, och Sami Rekik, 43, har varit bästa vänner i 21 år. Tillsammans utgör de musikgruppen Medina som haft stora hits under årens lopp. I Melodifestivalen har de ställt upp med bidragen In i dimman och Que será.

Men det har inte alltid varit guld och gröna skogar. År 2018 splittrades Medina och de trogna vännerna bröt all kontakt med varandra.

Nu berättar Ali och Sami för första gången vad det var som hände egentligen.

Därför ville Sami ta en paus från Medina

I SVT-serien Älskade vän berättar Sami varför han kände att han ville ta en paus.

– Alltså jag ville ju inte, med handen på hjärtat, bryta upp våran vänskap. Det ville jag inte. Men jag var ju trött på dig. Jag var trött på mig själv och jag var trött på den människan jag blev mot dig på grund av att jag inte kommunicerade vad jag kände, säger Sami och fortsätter:

Annons

– Vi höll ju allting under ett lock konstant och jag kände att du lämnade mig i sticket lite under Diggiloo. För du blev sjuk och då tänkte jag i mitt huvud ”varför blev han sjuk?”, för att du levde så destruktivt liv runt om kring som gjorde det. Men då kände jag mig väldigt naken och utlämnad, det var en stark känsla att jag inte vill vara med den här killen just nu. Det funkar inte, så istället för att vi tog det till ett bråk så bara lät vi tiden gå.

Ali håller med om att han levde ett destruktivt liv och berättar att han söp och knarkade och har därmed full förståelse för att Sami ville bryta med honom där och då.

– Jag köper det. Jag höll mig inte disciplinerad nog att hålla mig borta från det här för Medina skull. Så det tippade ju över och drabbade Medina och den gången blev jag ju otroligt sjuk, det var ju nära att jag kolade. Jag mådde ju riktigt, riktigt dåligt. Det har ju sina anledningar så jag fattar besvikelsen i samband med allt det andra, säger Ali.

Annons

Därför tog Medina en paus – så är relationen idag

Under pausen hände det väldigt jobbiga saker både för Sami och Ali. Sami hade fullt upp med att vara småbarnspappa samtidigt som han sörjde sin mamma som gick bort i samma veva. För Ali var det också en tuff tid, efter uppbrottet från Medina stod han där med noll inkomst, blev varslad från jobbet och sonen flyttade till Turkiet.

– Jag kände mig mer ensam än vad jag någonsin gjort. Jag väntade på min lillebror som skulle mucka så att vi kunde tagga till Tunisien. Han dog ett år senare så jag bara kände ”fan, livet är inte kul nu alltså”, säger Ali och fortsätter:

– Just där och då när vi inte snackade och livet rasade kände jag att jag har ingenting att leva för.

Medina återförenades i Melodifestivalen 2022 och sedan dess har de verkligen hittat tillbaka till sin vänskap och idag står de varandra närmare än någonsin.

FOTO:

Annons