LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Mian Lodalen och Anna Bennisch kära – trots allt: ”Vågade öppna dörren”

12 okt, 2024
Anna Bennich och Mian Lodalen
Mian Lodalen älskade singellivet, trivdes som fisken med hund-sambon Bobbi och hade avsagt sig ett liv med en partner.
Då träffar hon tv-psykologen Anna och blir tokkär!
– Det händer ju grejer i livet, hurrar Mian.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lisa Nilsson om sina barns frustration – jämför med Bianca IngrossoBrand logo
Lisa Nilsson om sina barns frustration – jämför med Bianca Ingrosso

Mian Lodalen, 62, är aktuell med romanen Dansaren och demonerna: En berättelse om omöjlig kärlek, i vilken hon skildrar sin morbror Hasse, som blev dansare på Stockholmsoperan under 50-talet. Morbror Hasses liv var tungt och led svårt av sin homosexualitet och började missbruka tabletter.

– När jag blev ihop med min första tjej som 16-åring var det fortfarande klassat som en mentalsjukdom, säger Lodalen i Allas när hon berättar om tanken bakom nya boken.

Det är inget nytt att Lodalen skildrar homosex och relationer i sina romaner. Men privat valde hon bort kärlek och relationer för ett tag, något hon talade om i sitt sommarprat i fjol. Hunden Bobbi som sambo och vänner räckte fint.

Så träffades Mian Lodalen och Anna Bennich

Men förra hösten mötte hon tv-psykologen Anna Bennich, 51, och allt förändrades. Amor sköt iväg sina pilar och de blev ett par!

Annons

– Jag tänkte nog att jag var klar med det där, men så plötsligt – ja, det händer ju grejer i livet ... Då kan man välja att rusa ifrån det eller att ta emot det. Jag är väldigt glad att jag vågade ha den dörren lite på glänt, ler hon.

Men en hund som rumskamrat räcker fortfarande fint. Mian och TV4-experten lever som särbos, vilket fungerar utmärkt. Anna har förvisso en katt vid namn Rut också. Kanske att det spelar in i beslutet gällande två boenden.

Anna och Mian föll handlöst för varandra för ett drygt år saen. Robert Eklund/TT

”Kände mig aldrig olycklig eller ensam”

– Jag tänker att livet är så mycket, så att lägga allt i tvåsamhetskorgen… Alltså, den som blir lycklig över det: Toppen, grattis till er! Men kanske blev det tydligt för mig när jag levde ensam under flera år och mådde så bra i det, att Gud i himlen vad jag tycker det är skönt att vara för mig själv. Och vad mycket det finns i livet att göra som inte nödvändigtvis kräver att man har en partner vid sin sida. Jag kände mig aldrig olycklig eller ensam, utan tvärtom. Anna har ju också barn och ett fullproppat liv, vi får det bästa med varandra, säger Mian.

Anna Bennich skilde sig från Andreas Dahlin i början av 2023. Äktenskapet resulterade i barnen Alfred, 24, och Signe, 21. Tidigare i år gav Anna och dottern ut boken Att försvinna sig – en mor och dotters berättelse om anorexia vilken skildrar Signes kamp mot sjukdomen.

FOTO: TT

Annons