LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Micke ”Svullo” Dubois vän Hans Crispin: Visste inte att han var sjuk

12 mar, 2020
AvCharles Thulin
Hans Crispin Micke Dubois
Hans Crispin spelade ”Agne” i sketcherna med Micke ”Svullo” Dubois. Nu berättar han om deras relation sista åren innan Mickes tragiska död.
Annons

Nu berättar komiker-kollegan ärligt om sista åren med ”Svullo”.

 

Micke Dubois och Hans Crispin som Agne och Svulo
Micke Dubois och Hans Crispin som Svullo och Agne.

Micke Dubois och Hans Crispin, 60, var humor-Sveriges svarta får med sina alter egon Angne och Svullo. Styvmoderligt behandlade av SVT, älskade av publiken.

– SVT ville inte känna vid oss egentligen, inte under många år. Dåvarande nöjeschefen Sven Melander var den enda som trodde på oss, han gjorde att vi fick göra det där programmet. Vi gjorde Angne och Svullo, lämnade det varje vecka och det var ingen som förhandstittade och så blev det ett jävla liv efteråt, säger Hans ”Agne” Crispin till Expressen.

Hans Crispin och Dubois förblev vänner efter att ”Svullo”-programmen slutade sändas. Micke Dubois dog tragiskt 2005 i en källare i Huddinge, utanför Stockholm. Han valde att ta sitt liv och lämnade efter sig tre barn och exsambon Gitte Nilsson.

Micke Dubois och Gitte Nilsson
Micke Dubois och ex-sambon Gitte Nilsson har tre barn tillsammans.

Dubois hade fallit ner i en djup depression som han aldrig tog sig ur.

– De sista två åren umgicks vi inte så mycket men vi hade koll på varandra. Jag visste inte att Micke var så dålig det sista halvåret, det måste jag erkänna. Att han var dålig hade jag hört men att det var så illa att han skulle livet av sig, det visste jag inte, säger Hans Crispin som saknar sin vän.

Annons

– Jättemycket. Han lärde mig väldigt mycket om timing och humor, att jobba med honom var som att gå i humorskola. Han hade en enastående timing.

Drabbad av Parkinsons sjukdom

Hans Crispin har lämnat rampljuset och lever som sjukpensionär. För 10 år sedan drabbades han av Parkinsons sjukdom.

– Jag tror att jag kommer att leva ett ganska långt liv ändå. Men jag tror inte att jag kommer att uppleva en medicin som botar mig. Däremot kommer det att dyka upp läkemedel som bromsar och gör att jag inte blir sämre, sa han tidigare till Aftonbladet.

Idag mår han bra även om den obotliga neurologiska sjukdomen ständigt är närvarande i Crispins liv och han måste medicinera för att klara av att fungera.

– Numera är jag sjukpensionär men det är full fart ändå kan jag säga. Jag köpte en försäkring när jag var ung för en förskräcklig massa pengar så jag får skitbra betalt för att vara sjuk.

Bilder: TT

Annons