LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Mischa Billing lämnar – därför splittras hon från Mästerkock-kollegorna

18 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Sveriges mästerkock ska nu sändas två gånger om året, vilket leder till stora förändringar i juryn.
Bland annat kommer Mischa Billing att behöva säga hejdå.
”Det var inte ett helt enkelt beslut att lämna...”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?Brand logo
Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?

Sveriges mästerkock är den svenska versionen av det populära engelska tv-programmet Masterchef. Programmet hade premiär på TV4 den 12 januari 2011 och sedan dess har det blivit totalt 14 säsonger. Och fler ska det bli – i en ännu snabbare och matfylld takt.

TV4 meddelar nämligen att programmet inte längre bara kommer att sändas på våren, utan även hösten. Men när det hyllade matprogrammet med amatörer som lagar och sliter är tillbaka i dubbelupplaga, innebär det också en hel del förändringar. Bland annat kommer delar av juryn att göras om när flera nya medlemmar ska in – samtidigt som andra ska bort.

Därför kommer Mischa Billing att lämna

I den nuvarande jury hittar vi bland annat Tom Sjöstedt, 49, Tommy Myllymäki, 46, och Mischa Billing, 58.

Annons

Sommelièren Mischa har gjort tio säsonger av programmet och verkar inte få nog av amatörkockarna. När hon inte smakar av andras mat undervisar hon vid restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Men i år kommer hennes schema att se annorlunda ut.

Hon kommer nämligen att splittras från sina jurykollegor Tom och Tommy för att i stället programleda höstupplagan av Sveriges mästerkock.

För TV4 berättar Mischa att det inte var ett helt enkelt beslut att säga hejdå till sina kollegor. Men den rutinerade skåningen är sugen på nya utmaningar och beskriver flytten som att få vara programledare igen för första gången.

– Det blir min elfte säsong och jag älskar verkligen mitt jobb och att få möta alla dessa passionerade amatörer. Jag ser fram emot att få se vild kreativitet från våra deltagare i höst, säger Mischa Billing.

Tina Nordström ersätter Mischa Billing

Tom och Tommys jurykollega inför vårens upplaga kommer i stället att vara Tina Nordström som just nu gör sin sista säsong som programledare i Hela Sverige bakar.

Annons

Tina berättar för TV4 att hon aldrig såg detta komma. Men Tina har faktiskt varit med i programmet tidigare, eller i alla fall en version av det, när hon för åtta år sedan spelade in Sveriges yngsta Mästerkock.

– Det är med viss nervositet jag går in i detta men det är som det ska vara. Har man inga nerver ska man lägga av, säger Tina Nordström till kanalen.

I dagarna påbörjas inspelningarna av säsong 15 med Mischa Billing och det ska bli spännande att se premiären nästa år och vilka Mischa kommer att ingå jury med.

FOTO: TV4

Annons