LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Monica blev tillsammans med sin 25 år äldre lärare Michelle – möts av kritikstorm

01 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Monica Foster, 32, sökte upp favoritläraren från högstadiet.
Trots gapet på 25 år mellan den tidigare läraren och studenten har de nu gift sig.
– Jag bryr mig inte vad folk tycker, säger hon till tidningen The Mirror.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattanBrand logo
Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattan

Monica Foster, 32, har krönt sig själv till lärarens favorit, faktum som ingen kan bestrida, med tanke på att hon nu också gift sig med sin tidigare högstadielärare.

Men det kanske inte är ålderskillnaden på 25 år som är det mest häpnadsväckande, utan kanske snarare att en tidigare elev – valt att kontakta sin gamla lärare.

Hur inledes kontakten och när började känslorna att växa fram egentligen?

I en intervju med tidningen The Mirror berättar Monica om giftermålet och de nedsättande kommentarerna som paret då och då utsätts för.

Monicas romantiska relation förväxlas med en familjerelation

Under en fysiklektion år 2004 så spanade Monica innan hennes äldre lärare Michelle. 16 år senare har de hittat varandra igen. Allting började med att Monica var nyfiken på hur Michelle såg ut och mådde idag och valde därför att söka upp henne på Facebook.

Annons

Michelle var glad över att Monica sökte upp henne men trodde först att det handlade om skolan.

"När Monica först kontaktade mig var jag alltid villig att stötta tidigare studenter, så jag var väldigt glad över att få träffa henne igen.”, säger Michelle till tidningen.

När de återförenades online hade läraren Michelle nyligen varit ett förhållande med en kvinna och Monica hade precis kommit ut som homosexuell. Paret valde tillslut att ta samtalet utanför sajten och blev riktigt bra vänner innan de utvecklade en romantisk relation.

Men det har inte alltid varit lätt, på grund av det samkönade äktenskapet och åldersskillnaden blir de förväxlade för att vara mamma och dotter, flera gånger per dag.

Monica: ”Jag var orolig över åldersskillnaden...”

Trots de taskiga kommentarerna online gifte sig paret hösten 2022. Monica som jobbar som skolbusschaufför berättade om bröllopet för tidningen:

”Vår bröllopsdag var så betydelsefull för mig - jag bryr mig inte om vad folk tycker eftersom de inte lever mitt liv, det gör jag. Det kändes bara så speciellt.”

Annons

Michelle hade varit Monicas favoritlärare i sjuan – när Monica, då 13, hade varit ”en duktig student”. Men deras relation under skoltiden beskrivs som professionell och att inget hände då.

Mötts av kritik – får försvara sig

Paret har dock fått utstå en hel del hatkommentarer på bland annat Instagram. Monica har därför valt att bemöta de kritiska rösterna i ett inlägg och förklarar bland annat att de inte hade någon relation när de var lärare och elev.

”Jag kan inte fatta att jag ens måste säga det här men hon hade inga känslor för mig när jag var 13 och jag hade inga känslor för henne när jag var 13...17 år gick och vi återknöts när jag kom ut ur garderoben och behövde en vän”.

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Skärmdump TikTok

Annons