LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Nanne Grönvall om ekonomiska svårigheterna – fick inga jobb: ”Väldigt deppig”

29 sep, 2024
Under pandemin var det många artister som hade svårt att få jobb och få ihop det ekonomiskt.
Nanne Grönvall berättar för Kulturnytt om den jobbiga perioden.
– Det blev en väldigt deppig period, berättar hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”Brand logo
Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”

Nanne Grönvall, 62, en hyllad artist inom svensk musik, med en lång karriär fylld av pophits och framgångar i Melodifestivalen. Efter över 40 år på scenen har Nanne blivit en av Sveriges mest folkkära artister. Hon har släppt flera ikoniska låtar som Avundsjuk, Håll om mig, och Den vilda, vilka är så omtyckta att nästan hela svenska folket kan sjunga dem utantill.

– Jag tror att det är åtta gånger jag har tävlat i Melodifestivalen som artist, men om man nu räknas som kompositör eller textförfattare så är det 13 låtar, eller någonting sånt, berättar Nanne i en ny intervju med Kulturnytt.

Det var bland annat Nanne som skrev texten till Arvingarnas ”I do” och även till deras ”Tänker inte alls gå hem”.

Annons

– Så det har ju varit några låtar... Första framträdandet i Melodifestivalen var ju med Sound of Music.

Nanne Grönvall om tuffa tiden: ”Man kämpar”

Men trots framgångarna har det även funnits tuffa tider. Hon berättar även för Kulturnytt om den jobbiga perioden i underhållningsbranschen under pandemi, när det knappt fanns några jobb.

– Sen har det ju varit kört mer eller mindre med spelningar under pandemin, men det vi gjorde var väl att vi skrev en del. Men det var att hålla kreativiteten i gång överhuvudtaget eftersom det blev en väldigt deppig period när alla jobb och bokade gig ställdes in, man kämpar med ovissheten och man visste ju inte hur det skulle bli, när kommer det att öppna igen?

Hon berättar att hon framförallt saknade kontakten med publiken.

– De spelningarna vi kunde göra, det blev ju bara korta perioder som vi fick möjlighet att åka ut och spela, för max 50 personer i publiken eller som ibland var färre..

Nanne Grönvall skriver boken om Arvingarna

Med tanke på deras historia så har Nanne ett nära band till det folkkära bandet Arvingarna. Vilket vi nu får ytterligare bekräftelse på – Nanne avslöjar nämligen att hennes senaste karriärsdrag är att skriva Arvingarnas biografi!

Annons

Arvingarna som består av medlemmarna Casper Janebrink, Kim Carlsson, Lars “Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson, har släppt 19 album, haft ett 20-tal låtar på Svensktoppen och vunnit tre Grammisar. De har dessutom deltagit i Melodifestivalen hela sex gånger. Det är därför ingen överraskning att de nu vill dela med sig av sina berättelser.

Och vem skulle vara bättre lämpad att berätta deras historia än Nanne själv, som har varit en stor del av deras resa.

På Nannes Instagram berättar hon om den spännande nyheten:

"Äntligen börjar biografiboken om @arvingarna att bli klar, för release nästa år. Full av fantastiska berättelser av dem själva, ända sedan deras start tillsammans, genom både med- och motgångar.", skriver Nanne och fortsätter:

"Stolt och tacksam att jag fick förtroendet att skriva de svenska texterna till deras dunderhits ”I Do” och ”Tänker Inte Alls Gå Hem”. Lika glad nu att jag fått möjlighet att skriva deras gemensamma biografi bok."

FOTO:

Annons