LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Nanne Grönvalls oväntade karriärsbyte – hemliga uppgörelsen med Arvingarna

17 jul, 2024
Nanne Grönvall och Casper Janebrink
Nanne Grönvall syns på ny mark – som författare!
Berättar på Instagram om nya satsningen med Arvingarna och deras frontfigur Casper Janebrink.
Annons
Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”Brand logo
Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med en karriär fylld av pophits och framgångar i Melodifestivalen är Nanne Grönvall, 62, en hyllad artist inom svensk musik.

I över 40 år på scenen har Nanne blivit en av Sveriges mest folkkära artister. Hon har cementerat sig med låtar som Avundsjuk, Håll om mig, och Den vilda, vilka är så omtyckta att nästan hela svenska folket kan sjunga dem utantill.

Inte första gången Nanne Grönvall samarbetar med Arvingarna

Något som kanske inte är lika känt är att Nanne också är en begåvad låtskrivare. Bland annat medverkade hon i att skriva Arvingarnas hitlåt I Do, som framfördes under Melodifestivalen 2019.

År 2021 debuterade Nanne som författare med boken MeloDrama Queens som hon hade jobbat med i över tio år. Då korsades hennes och Arvingarnas vägar ännu en gång. Hennes bok gick direkt in på Adlibris topplista och Arvingarna fick DubbelPlatina för sin skiva I Do på exakt samma dag.

Med andra ord har Nanne ett nära band till det folkkära bandet. Vilket vi nu får ytterligare bekräftelse på – Nanne avslöjar nämligen att hennes senaste karriärsdrag är att skriva Arvingarnas biografi!

Annons

Nanne Grönvall skriver boken om Arvingarna

Arvingarna som består av medlemmarna Casper Janebrink, Kim Carlsson, Lars “Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson, har släppt 19 album, haft ett 20-tal låtar på Svensktoppen och vunnit tre Grammisar. De har dessutom deltagit i Melodifestivalen hela sex gånger. Det är därför ingen överraskning att de nu vill dela med sig av sina berättelser.

Och vem skulle vara bättre lämpad att berätta deras historia än Nanne själv, som har varit en stor del av deras resa.

På Nannes Instagram berättar hon om den spännande nyheten:

"Äntligen börjar biografiboken om @arvingarna att bli klar, för release nästa år. Full av fantastiska berättelser av dem själva, ända sedan deras start tillsammans, genom både med- och motgångar.", skriver Nanne och fortsätter:

"Stolt och tacksam att jag fick förtroendet att skriva de svenska texterna till deras dunderhits ”I Do” och ”Tänker Inte Alls Gå Hem”. Lika glad nu att jag fått möjlighet att skriva deras gemensamma biografi bok."

Nanne uttrycker också sin djupa beundran för bandmedlemmarna och ser verkligen fram emot att få dela med sig av boken.

"Älskar de här killarna, som är lika roliga, som snälla och ödmjuka. Det kommer att bli en KANONBOK!!", avslutar Nanne.

Så kul!

FOTO: Skärmdump TV4/Youtube

Annons