LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Olivia tjänar 40 miljoner om året – hållhaken som förstör allt

15 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
FOTO: TT
Den 21-åriga gymnasten och fenomenet Olivia ”Livvy” Dunne har över 13 miljoner följare på sociala medier.
Och på banken finns ännu fler miljoner.
Men för bara några sedan var pengarna förbjudna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinstenBrand logo
Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinsten

Oliva Dunne, mer känd som LivvyTikTok, går på samma skola, Louisiana State University, som vår svenske stavhoppsstjärna Armand Duplantis tidigare gick på. Men bortsett från muskler och ursprung har de två atleterna få saker gemensamt, än mindre på sociala medier.

För den omåttligt populära svenskamerikanen har ”bara” 600 000 följare på TikTok. På samma plattform har Olivia ”Livvy” Dunne åtta miljoner och på Instagram har hon ytterligare fem. Och med en stor följarskara, följer såklart också en hel del pengar.

Men på grund av av en regel som förbjuder amerikanska collegestjärnor från att tjäna pengar på sina partnerskap har Olivia aldrig kunnat dra nytta av hennes stora följarantal. De har varit förbjudna – fram tills nu!

Annons

Hur mycket pengar kan man tjäna på TikTok?

Men efter att regel som nyligen togs bort har Olivia nu, som gör sitt sista collegeår, fritt fram att tacka ja till framtida samarbeten, vilket hon bland annat berättar om i programmet The Money Game på Amazon Prime.

– Det förändrade mitt liv, säger hon.

Och den saken är det väl bara att hålla med om. Enligt On3 Sports tjänade Olivia runt 330 000 kronor på varje inlägg hon gjorde och var miljonär redan vid 18 års ålder.

Nu uppges sociala medie-fenomenet tjäna närmare 40 miljoner kronor om året och enligt magasinet Sports Illustrated är Olivia god för nära 100 miljoner kronor.

I programmet berättar hon också om hur allting exploderade under Covid-19-pandemin och hur stor del av hennes sociala medier respektive sportsliga framgångar som bidragit till pengasuccén.

Under sommar-OS fick Sportbladets utsände chansen att träffa gymnastikstjärnan. På frågan vad hon vet om Sverige berättade hon att det är ett land hon vill besöka och att hon har koll på IKEA.

FOTO: TT

Annons