LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Olle Jönsson om sin sista tid i livet: ”Kanske inte blir de bästa”

03 okt, 2024
Olle Jönsson har de senaste åren haft problem med hälsan.
I en intervju med Sverigemagasinet öppnar han nu upp sig om sina tankar kring den sista tiden.
– Jag hoppas att de blir smärtfria, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månadenBrand logo
Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månaden

Olle Jönsson, 68, har varit en folkkär artist i många år. Idag är han frontfigur för det älskade dansbandet Lasse Stefanz, tillsammans med gitarristen Christer Ericsson, 72, och trummisen Gunnar Nilsson, 59.

Bandet har hållit på i över sex decennier och än finns det inga planer på att lägga av, även om Olle den senaste tiden har behövt kämpa med sin hälsa.

I en ny intervju öppnar han upp sig om sina tankar kring den sista tiden.

Olle Jönsson om dansbandskulturen: ”Något katten släpat in”

Olle har varit tillsammans med sin fru Gunilla Jönsson, 62, i över 42 år och idag bor de på en gård ute i skogen i Kristianstad. Förutom att tillbringa tid hemma och turnera med det folkkära bandet har han nu också släppt en bok.

Annons

Rösten speglar själen heter boken som är en självbiografi skriven av författaren Mats Olsson, och släpptes i slutet på september. I boken berättar Olle om uppväxten, karriären, motgångarna, sjukdomarna och konflikterna han har varit med om under sitt liv.

I en intervju med Sverigemagasinet säger han att boken är bra för att den stärker dansbandskulturen.

– Absolut har boken stärkt Lasse Stefanz position, dansbandskulturen sågs länge som något katten släpat in. Jag är otroligt tacksam över att få möjligheten att skriva en bok. Och får jag en del av det svenska folket att läsa den får de förhoppningsvis en inblick i en ny värld som de kanske inte riktigt känner till.

Efter sjukdomarna – Olle Jönsson om sista tiden

Olle har tidigare varit öppen med sina sjukdomar. I Så mycket bättre berättade han om sin diagnos familjär tremor, som leder till skakningar i bland annat händerna. Några år tidigare fick han reda på att han hade typ 2-diabetes, och innan dess hade han dessutom drabbats av både karpaltunnelsyndrom och fått en hjärtinfarkt.

Annons

– Alltså man kan säga såhär: om man har en bucketlist med sjukdomar har jag nått upp till de flesta. Man har diabetes, man har hjärtinfarkt och man har allt annat, har Olle tidigare sagt till Hänt.

Av Sverigemagasinet får han frågan om den närmaste framtiden blir litterär eller hur han ser på de sista ljuva åren.

– Jag hoppas att de blir smärtfria, jag vill försöka sköta mig själv så länge jag kan och inte bli beroende av andra. De kanske inte blir de bästa i våra i liv, som jag sjunger, men så bra det kan bli i alla fall, säger Olle och syftar på låten De sista ljuva åren av Lasse Stefanz.

FOTO:

Annons