LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Olle Jönsson, 68, planerar sin begravning – sista önskan: ”Chockera”

16 aug, 2024
Till vänster: närbild på Olle Jönsson där han sitter vid en mikronfon. Till höger står han upp med hatt och andra personer syns i bredvid och i bakgrunden. Även solrosor syns i bilden.
Lasse Stefanz folkkära sångare Olle Jönsson har de senaste åren haft flera hälsoproblem.
I P4 Dokumentär special – Sista giget berättar han om planerna för sin egen begravning.
– In i det sista så ska man ju chockera, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Oscar Magnussons avslöjande om hustrun Sara – därför vill hon inte synasBrand logo
Oscar Magnussons avslöjande om hustrun Sara – därför vill hon inte synas


Olle Jönsson
, 68, har länge varit medlem i ett av Sveriges mest populära dansband, Lasse Stefanz. I år deltog de i Melodifestivalen och nu är de ute på sommarturné.

Tyvärr har Olle mött flera bakslag när det kommer till hans hälsa, han har drabbats av både karpaltunnelsyndrom och hjärtinfarkt. Han har dessutom typ 2-diabetes och familjär tremor, som leder till skakningar.

Nu funderar han över sin egen begravning.

Olle Jönsson planerar sin egen begravning

Det är i P4 Dokumentär special – Sista giget som han reflekterar kring slutet, något som Femina har skrivit om. Där berättar han att mardrömmen vore att uppträda inför en publik som han kan se är missnöjd med honom.

– Jag tror egentligen att det finns många artister som fortfarande håller på som inte skulle hållit på. Jag hoppas att jag har sådana vänner omkring mig som säger att ”Olle nu har du sjungit färdigt, nu tycker jag inte du ska göra det mer för du gjorde bara bort dig,” säger han.

Annons

I dokumentären pratar han också om hur hans egen begravning ska vara. Han säger att han ska begravas till låten Mull of Kintyre med Paul McCartney, och får frågan av programledaren om han ska ha på sig några ormskinnsboots eller liknande.

– Nej men gärna en ormskinnskavaj som jag köpte i London för många år sen, gjord i pytonorm. In i det sista så ska man ju chockera tycker jag.

Lasse Stefanz-profilens sjukdom höll på att sätta stopp för turnén

Hänt har tidigare rapporterat om hur Lasse Stefanz Christer Ericsson, 72, drabbades av en svår sjukdom inte långt innan bandets turnéstart i början på sommaren.

– Vi har verkligen kämpat. Jag fick dubbelsidig lunginflammation och kunde inte vara på scenen, berättade han för Hänt.

Sjukdomen gjorde att bandet var tvungen att ställa in en konsert, vilket enligt Christer var den femte inställda konserten under 50 aktiva år. Resten av sommarturnén har dock flutit på enligt plan.

– I värsta fall om jag blir alldeles för dålig får jag gå bakom scenen och ta värktablett och sen gå in igen, the show must go on, sa Christer då till Hänt.

FOTO: TT

Annons