LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Olle Jönssons tunga insikt – ödesbeskedet för Lasse Stefanz: ”Vi kan inte göra det”

26 sep, 2024
Lasse Stefanz, Olle Jönsson
Under åren har många av de folkkära dansbanden lagts ner.
Nu berättar Olle Jönsson, frontman för Lasse Stefanz om framtiden för bandet.
– Vi kan inte göra det, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tankenBrand logo
Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tanken

Det älskade dansbandet Lasse Stefanz, med sångaren Olle Jönsson, 68, gitarristen Christer Ericsson, 72, och trummisen Gunnar Nilsson, 59, har underhållit den svenska publiken i mer än 50 år.

Genom åren har dansbandsscenen förändrats mycket. När Hänt pratar med Olle Jönsson delar han med sig av sina erfarenheter, både de framgångar han har upplevt och de motgångar som har varit en del av resan.

Olle Jönsson om framgångarna med Lasse Stefanz

Lasse Stefanz grundades i Kristianstad år 1967. Vid den tiden spelade Olle trummor istället för att stå längst fram som sångare. Sedan dess har Olle tagit steget fram till mikrofonen och blivit en ikonisk frontfigur, medan bandet har vuxit till att bli ett av Sveriges mest älskade och framgångsrika dansband.

Annons

– Ibland så tänker jag att detta kunde väl kommit när man var 30-35 istället för idag så tycker man det är skönt att bara sitta på en stol, som jag gör här ute i skogen, och titta på fåglar och lite djur och lite sådär, skrattar Olle i telefonen när Hänt frågar hur det känns efter alla dessa år.

– Å andra sidan är det ju många som inte får uppleva den karriären vi har haft så man får vara tacksam och ödmjuk, tillägger han sedan.

Ödesbeskedet för Lasse Stefanz och danbands-världen

En tråkig aspekt som Olle har observerat genom åren är att många dansband har kommit och gått, men särskilt många har försvunnit. Han anser att detta är ett stort problem inom branschen.

– Det som är trist är att det inte kommer några nya band. För oss är det inga problem, men det är nya band som skulle behövas. Några nya Arvingarna eller nått sånt där, förklarar Olle.

Bara i år har vi sett flera dansband, som Fernandoz och Xplays, lägga ner av olika skäl. Men om du frågar Olle kommer Lasse Stefanz definitivt att finnas kvar ett tag till.

Så ni har inga planer på att lägga ner alltså?

– Nej. Förr sa man ju att vi tar ett år i taget, men nu säger vi att vi tar det en månad i taget. Så länge hälsan står oss vid, svarar Olle och fortsätter:

– Vi kör in i kaklet alltså. Det är ju inte så att vi tappar, vi kan inte göra det.

FOTO: TT

Annons