LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

OS-stjärnan Peder Fredricson i svår olycka – hustrun Lisen förkrossad: ”Rädd”

21 aug, 2024
Det har gått drygt ett år sedan Peder Fredricsons läskiga olycka på Stockholms stadion.
Nu berättar hustrun Lisen hur hon kände kring allt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Johnsson betygsätter sina 90-talsfrisyrer: ”Du gillar det inte?”Brand logo
Henrik Johnsson betygsätter sina 90-talsfrisyrer: ”Du gillar det inte?”

Det var i juni 2023 som Peder Fredricson, 52, akut fick lämna hopptävlingen GCT på Stockholms stadion.

Det var under uppvärmningen på framridningen inför finalen i hoppklassen 1:35 som han föll av hästen Que Sera.

– Han blev omhändertagen snabbt och fick medicinsk hjälp och är på väg till sjukhuset. Vi vet inte så mycket mer i nuläget, sa Sara Johansson, tävlingsansvarig på GCT i Stockholm till SVT.

Peder Fredricson om olyckan – det här hände

I den nya serien Över alla hinder berättar Peder nu mer om vad som hände.

– Ja hon fick den bakre bommen mellan frambenen och snubblade runt. Jag kommer ihåg hur jag såg marken komma och jag tänkte att jag har fel vinkel, så jag fick en skada på nacken. Jag kände ju direkt när jag landade att det kändes som att jag låg här och mitt huvud låg här. Precis när olyckan hade skett gjorde det väldigt ont och enligt läkarna måste man respektera det och låta det ta sin tid, säger Peder i programmet och fortsätter:

Annons

– För min sportsliga satsning så är det ju inte bra såklart, jag måste ju också tillbaka på banan och leverera.

PEDER FREDRICSON
Fredrik Sandberg/TT

Hustrun Lisen talar ut om olyckan

Att det blev stort pådrag när Peder föll av hästen råder det inga tvivel kring. Förbundskapten Henrik Ankarcrona, 45, berättar hur det var från hans håll.

– Under tävlingarna i Stockholm så står jag i ett tält vid framridningen. Då kommer de inspringande till oss och säger “Peder har stupat!”. Då vänder jag mig om och tittar mot alla som stod utanför och har sett det hända. Då förstår jag att det här var inte bra – för de var likbleka allihopa, berättar han i programmet.

När det kommer till privatlivet är Peder gift med Lisen Bratt Fredricson, 48, och de har tre söner tillsammans.

Annons

Lisen är också en svensk ryttare och har tävlat internationellt i flera decennier. Nu för tiden driver hon tävlingsstallet Grevlundagården och är delägare i Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping.

När Peders olycka skedde sprang Lisen dock inte fram för att kolla läget, trots att hon var på plats. Nu bryter hon tystnaden om händelsen.

– Då hör jag alla människor runt omkring mig säga att han trillat och det blev ganska dramatiskt direkt. Det är konstigt hur man reagerar men jag blev så himla rädd så jag vågade inte springa fram.

FOTO: TV4

Annons