LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

OS-stjärnorna startar en OnlyFans – skyller på dålig lön: ”Vill ha mer”

29 jul, 2024
Noah Williams och Thomas Daley
Tjänar för dåligt på sporten.
Sex personer i den brittiska OS-truppen har anslutit sig till sajten Onlyfans.
– Finansieringen har inte förändrats på flera år, säger Jack Laugher enligt The New York Post.
Annons
Därför slutade Bingo Rimér och Katrin Zytomierska med Relationspodden: ”Tjafsade”Brand logo
Därför slutade Bingo Rimér och Katrin Zytomierska med Relationspodden: ”Tjafsade”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olympiska sommarspelen i Paris är i full gång, men det är inte bara sport som gäller för några av atleterna. Ett antal av de högprofilierade idrottarna ansluter sig nämligen till sajten OnlyFans för att tjäna in lite extra pengar.

Simmaren Jack Laugher om sin närvaro på OnlyFans

Den brittiske dykaren Jack Laugher, 29, är en av de som började på sajten eftersom att han inte tycker att sporten betalar tillräckligt bra.

– Självklart har jag vad folk vill ha, sa han enligt The New York Post och fortsatte:

– Jag tjänar gärna på det. Jag är lite av en hustler och jag vill ha lite mer pengar om jag kan.

Jack förklarar vidare att sajten bidrar till att komplettera hans budget, då han tjänar enligt Jack själv "endast cirka 28 000 dollar per år på sporten", vilket motsvarar ungefär 390 000 svenska kronor.

– Finansieringen har inte förändrats på flera år och då är jag är topp tre i världen, förklarar han.

Annons

Sex personer i den brittiska truppen använder sajten

Men Jack är inte den enda som har vänt sig till sajten för att tjäna extra pengar. Förra veckan avslöjades det att fem andra medlemmar av det brittiska manliga dykteamet har sidoinkomster från OnlyFans. Bland dem finns Noah Williams, 24, Daniel Goodfellow, 27, och Matty Lee, 26, på sajten.

På Mattys sida skriver han:

"Kom ihåg att jag är en Team GB-dykare inte en porrstjärna. Så allt kommer att vara SFW (safe for work) och en plats där jag kan interagera med er alla.”

På sina sidor delar de alltså inte med sig av explicit innehåll, de är alltid delvis påklädda på sina bilder och använder plattformen för att chatta med sina fans mot betalning.

Fått mycket kritik

Många har reagerat starkt på idrottarnas "extrajobb" och de har fått mycket kritik från fans. Vissa menar att idrottarna bör fokusera helt på sin sport och att deras sidouppdrag kan påverka deras prestationer negativt.

– Jag vet vad jag gör. Jag är bekväm med det jag gör. Jag gillar att visa upp mig själv, men på det här sättet kan jag bara tjäna lite pengar på mig själv och göra mig redo för framtiden lite bättre, säger Jack enligt Grazia.

FOTO: TT

Annons