LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Oscar Magnusson tar farväl – berättar om Sven-Ingvars framtid: ”Varje kapitel har ett slut”

18 sep, 2024
AvMalin Stenberg
Nu kör det omåttligt folkära bandet Sven-Ingvars sina två sista spelningar.
Oscar Magnusson uttalar sig om beslutet och bandets framtid.
– Varje kapitel har dock ett slut, så också kapitlet personligt, säger Magnusson till NWT.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paradise hotel-Diana: Diego är snyggastBrand logo
Paradise hotel-Diana: Diego är snyggast

Det kan vara ett av Sveriges mest produktiva och uthålliga band. Sedan det grundades 1956 har de konstant synts i media och släppt nya album var och varannat år.

Oscar Magnusson, 41, sjunger i bandet. Han är son till den tidigare frontmannen Sven-Erik Magnusson. Oscar tog över efter att hans pappa gick bort 2017.

Det var inte oväntat för Oscar att han fick ta över efter sin pappa. Hänt har tidigare rapporterat om hur han bara var nio år när Sven-Ingvars fick sin Grammis och att han redan då fick höra sin pappa säga att han kanske skulle vara den som tog över i framtiden.

Sven-Ingvars tunerat med nya skivan

Bandet består i dagsläget även av medlemmarna Stefan Deland, Olle Nyberg, Mats Billinger, Klas Anderhell och Niclas Bäcklund.

Annons

Förra året släppte Sven-Ingvars den nya skivan Jag kan varken leva med dig eller utan dig och under sommaren har bandet, utöver att turnera, både hunnit med att gästa Allsång på Skansen och att ha lite semester.

Under året har Sven-Ingvars åkt land och rike runt som en del av sin ”Personligt”-turné.

Sven-Ingvars om sista spelningarna: ”Varje kapitel har ett slut”

Men nu är det dags för gruppen att tacka för sig, i alla fall för nu. Två sista spelningar spelas på Löfbergs arena i Karlstad den 13 och 14 december. Med sig på scen har bandet även gästerna Pernilla Andersson och Björn Dixgård.

– Varje kapitel har dock ett slut, så också kapitlet personligt. Men innan vi bläddrar och skriver vidare på historien om Sven Ingvars gör vi ett par gig till i ”Personligt-land”, och fyller på energi, den energi ni så frikostigt gett oss längst vägen, säger Oscar Magnusson i ett mejl till NWT.

Hur det blir till nästa år är i nuläget inte känt, på bandets hemsida finns det inte några spelningar listade för 2025 ännu.

FOTO: TT / ERIK SIMANDETER/TT

Annons