LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024

Paniken i TV4-sändningen – programledaren kan inte prata

23 sep, 2024
AvMalin Stenberg
Mitt i måndagens sändning av TV4-nyheterna utbröt panik när det som inte för hända inträffade – ljudet slutade fungera precis när det var dags för sändning.
Men nyhetsveteranen Johan Macéus var snabb på att lösa krisen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”Brand logo
Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”

Med direktsändningar varje morgon året om är det inte så konstigt att det då och då blir lite tokigt eller uppstår problem med tekniken i TV4:s Nyhetsmorgon. Men det är ändå lika skarpt läge varje gång.

Och teknikhaveri var just det som skedde mitt i måndagsmorgonens sändning. Plötsligt hände det som inte får hända när något sänds live – ljudet slutade att fungera.

Haveriet inträffade vid 08.30 på morgonen, när tittarna väntade sig att få nyheterna presenterade, i stället möttes de av en öronbedövande tystnad. I bild kunde man se hur nyhetsankaret Johan Macéus rörde på läpparna – men ljudet var som bortblåst.

Kan inte prata – ljudet avstängt

Det dröjde cirka 15 sekunder innan felet med ljudet upptäcktes och därefter åtgärdades det snabbt av den vana nyhetsuppläsaren.

Annons

Först såg man hur Johan rörde på läpparna, bara för att snabbt inse att det inte kom något ljud, då sträckte han sig ner mot den sändare som kontrollerar ljudet som sitter i midjan på hans kostym och började själv försöka fixa problemet.

Johan Macéus, 50, har arbetat som nyhetsankare och programledare sedan 1994 och det är nog inte första gången han stöter på tekniska problem mitt i en sändning. Erfarenheterna kom till god användning och han hanterade det krisande ljudet snabbt.

Fixade teknikhaveriet själv

Efter bara några sekunders rattande på sändaren, hade Johan Macéus hittat felet – och snabbt löst det.

– Vi ska se om min mikrofon hörs, nu tror jag att jag hörs i alla fall, nu fungerar det, blev nyhetsankarets första ord innan han snabbt gick vidare till att läsa upp nyheterna och sändningen fortsatte utan några fler problem med tekniken.

Annons