LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Per Gessles ofattbara sorg – förlorat hela sin familj: ”Man får andra värderingar”

23 jul, 2024
Per Gessle är just nu är aktuell med att väcka Roxette i liv igen, och med filmen Sommartider som handlar om Gyllene Tider.
Men trots de musikaliska framgångarna har Gessle genom årens gång drabbats av flera personliga motgångar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lever Tre Kronor skådespelaren Ing-Marie Carlsson idagBrand logo
Så lever Tre Kronor skådespelaren Ing-Marie Carlsson idag

Den folkkäre artisten Per Gessle, 65, har en lång karriär i ryggen som frontfigur i Gyllene Tider, med gruppen Roxette och som soloartist.

Nu är Per Gessle i startgroparna med att väcka liv i Roxette igen, fem år efter att Marie Fredriksson gick bort. Nu kommer i stället Lena Philipsson, 58, axla rollen som sångerska i det populära bandet.

Per Gessle är också aktuell i och med den nya filmen om Gyllene tider – Sommartider – som nyligen haft premiär på biograferna.

Per Gessle skeptisk till filmen om Gyllene Tider

I filmen om Gyllene tider gör alla fem som fått rollerna som bandmedlemmarna sina skådespelardebuter. Bland andra ser vi tv-profilerna Lancelot Hedman Graaf, 24, som trummisen Anders Herrlin och Phoenix Parnevik, 23, som trummisen Micke Syd Andersson.

Den som spelar självaste Per Gessle är Valdemar Wahlbeck, 21, som är son till komikern Peter Wahlbeck. Till Aftonbladet har han berättat att han och Gessle kommer bra överens.

Annons

– Han är en Halmstadssnubbe, väldigt skön. Det är en småstadskänsla. Är man därifrån, vet man vad det är. Per har bara sagt ”gör din grej” om hur jag ska tolka honom.

Per Gessle var dock först skeptisk till en film om Gyllene Tider, men han övertygades när han förstod att filmen skulle fokusera på vägen fram till det stora genombrottet.

– Det kändes som att det inte fanns någon anledning att göra en film om Gyllene Tiders fyra decennier. Det kan man göra när vi har lagt ner, har han sagt till Aftonbladet.

Per Gessles sorg efter familjemedlemmarnas bortgång

Och just vägen fram till det stora genombrottet var inte lätt för Per Gessle. I filmen får man ta del av Gessles uppväxt i Halmstad, och redan när han var 19 år gammal gick hans pappa Kurt bort. I filmen spelas Kurt av Per Lasson, 53.

Annons

Per Gessle fick verkligen en lysande karriär, men trots de ständiga framgångarna har han drabbats av ytterligare flera personliga motgångar. På drygt tre års tid förlorade han nämligen tre av sina närmsta familjemedlemmar.

År 2013 gick hans mamma bort och året därefter hans sju år äldre bror Bengt. Hösten 2016 förlorade Per sin 14 år äldre syster Gunilla. I en tidigare intervju med Aftonbladet har han berättat om hur det påverkat honom.

– Jag har inte gått in i någon depression, men när anhöriga försvinner får man andra värderingar.

FOTO: TT

Annons