LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Per Gessles syrliga pik till Lena PH: Ingen vet vem hon är

16 okt, 2024
Lena Philipsson och Per Gessle.
Nästa år åker Per Gessle och Lena Philipsson ut på världsturné som gruppen Roxette.
Nu ger Per en syrlig pik till Lena – och menar att ingen vet vem hon är!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Plura Jonsson om lättklädda bilderna: ”Lena Philipsson tyckte det var äckligt”Brand logo
Plura Jonsson om lättklädda bilderna: ”Lena Philipsson tyckte det var äckligt”

Popstjärnan Per Gessle, 65, har en lång karriär bakom sig med Gyllene Tider, Roxette och som solosångare.

Nu håller Per på att väcka liv i Roxette igen, fem år efter att bandmedlemmen Marie Fredriksson tragiskt gick bort. Lena Philipsson, 58, blir den nya sångerskan och 2025 åker gruppen på en stor turné!

De ska turnera i Sydafrika, Australien och Europa – där Per menar att ingen vet vem Lena är!

Per Gessles pik till Lena Philipsson

Från början skulle bara den nya konstellationen av Roxette spela ute i världen, men nyligen stod det klart att de också kommer göra två konserter i Sverige i juli nästa år. En i Göteborg, och en i Halmstad där Per Gessle kommer ifrån.

– Visserligen blir det ingen Taylor Swift-produktion, men gigen här blir speciella medan vi i övrigt spelar på festivaler. Skälet är att vi vill prova och testa oss fram eftersom vi aldrig jobbat tillsammans tidigare och då får lite av en mjukstart, säger Per till Hallandsposten.

Annons

I maj släpptes Per och Lenas låt Sällskapssjuk, som är en del av Pers kommande album med samma namn som släpps i slutet av oktober. Men på turnén är det Roxette-låtar som kommer sjungas.

Lena slog igenom som artist redan på 80-talet, och trots att hon bland annat deltagit i Eurovision Song Contest menar Per att utlandet inte har koll på vem hon är.

– Vi ser oerhört mycket fram emot turnén – inte minst utomlands eftersom ingen vet något om Lena PH där. Det är en fantastisk sångerska och scenpersonlighet som publiken får möta. Så det är få förunnat att som Lena kunna slå ur underläge vid 58 års ålder, säger Per skrattandes till tidningen.

Per Gessle om att ersätta Marie Fredriksson: ”Behövt tid på mig”

Det var i maj som Lena och Per avslöjade att de skulle åka på turné med Roxette. I samband med det gästade Per Efter fem i TV4, där programledaren frågade om det inte är ganska känslomässigt för honom att åka turné med någon annan än Marie.

– Det är det såklart. Jag har ruvat på den här tanken i många år – hur jag ska förvalta Roxette-katalogen på ett bra sätt. Det som är fantastiskt med Roxette-låtarna är att de lever fortfarande. De kommer nya människor som gillar dem, svarade Per då och fortsatte:

– Jag har behövt tid på mig, också för att hitta rätt röst.

I deras kommentarsfält på Instagram höll fansen också med om det var rätt beslut, där hundratals positiva kommentarer vällde in.

FOTO: TV4/Skärmdump

Annons