ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Pernilla Wahlgren blir årets julvärd – profilen avslöjar varför

17 okt, 2024
Andreas Weise är son till Arne Weise så självklart är julen något som ligger honom varmt om hjärtat och han vet hur det är att ha en julvärd i sin närvaro.
Nu berättar Andreas om sin julturné och vem han tror blir julvärd i år.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julaftonBrand logo
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton

Andreas Weise, 38, var en av artisterna som turnerade med Diggiloo i somras och nu är han aktuell i julturnén Christmas night som ofta består av Diggiloo-stjärnor.

– Det var ju så att jag fick frågan ganska tidigt på året om Christmas night och det var nog i kombination med att jag skulle göra Diggiloo. Men jag har ju inte gjort sådana här typer av turnéer med andra artister på ganska många år, jag tog ett beslut 2015 att jag vill fokusera på mitt eget artisteri och åka i eget namn och sådär, säger Andreas till Hänt och fortsätter:

– Men så fick jag frågan om Diggiloo och Christmas night och då kände jag att det är lika bra att bara göra det och ha kul med andra artister.

ANDREAS WEISE, WIKTORIA
FOTO: TOMMY LIND

Andreas Weise om artisterna i Christmas night

Julturnén med Christmas night är en lång och intensiv turné som kräver att man är borta ganska mycket. Förutom Andreas så består Christmas night-gänget av Wiktoria Johansson, 27, Bruno Mitsogiannis, 39, och Nike Sellmar, 29.

Annons

– Wiktoria, jag och Bruno har ju känt varandra sedan innan. Nike är ju en ny bekantskap och hon är väldigt trevlig. Så ja, det blev en konstellation som vi alla var glada över, för alla är sådana sångfåglar. Alla har ett stort sångintresse, säger Andreas.

Men det är som sagt en lång turné och det blir inte så mycket julmys hemma med familjen. Men där har Andreas som tur är sin fästmö Sofie som är en riktig klippa.

– Ja och jag är tacksam för vårt samarbete när det gäller barnen. När hon jobbar mycket så tar jag mycket hemma och när jag jobbar mycket så tar hon, vi växeldrar.

Själva julklapparna och julpyntet kommer han få lösa innan han drar iväg på turnén.

– Ja det är ju tveksamt. Men jag kommer nog behöva lösa väldigt mycket saker i november. Så att det är klart, för det är viktigt att det blir gjort, konstaterar Andreas.

Andreas Weise om julen – tror att Pernilla Wahlgren är julvärd: ”Självklart”

När det kommer till julen överlag, så är den högtiden givetvis något som ligger Andreas varmt om hjärtat. Inte minst för att han är son till julvärdarnas julvärd Arne Weise, så gillar han även stämningen som kommer kring jul.

Annons

– Ja, alltså för mig är ju julen magisk på många sätt, det går inte att komma ifrån. Det händer något under julen som vi människor hade behövt oftare.

På tal om julvärd så är spekulationerna inför årets julvärd i SVT i full gång. Det har gissats hej vilt på olika namn. Men Andreas är rätt säker på vem det blir den här gången...

– Jag tror att jag redan kan gissa vem de kommer välja, säger Andreas till Hänt.

Hur kan du gissa det redan nu?

– Nej jag bara slänger ut, det är inte omöjligt att Pernilla Wahlgren får jobbet i år. Det hade varit självklart att ta henne förra året när hon "premiärade" för Allsång på Skansen.

Stark kandidat.

– Ja! Inte omöjligt!, tillägger Andreas.

ARNE WEISE
Arne Weise var julvärd i SVT 21 gånger. FOTO: CARL-JOHAN SÖDER CJS

FOTO: TT

Annons