ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Pernilla Wahlgren stoppas helt – därför ersätts hon

22 aug, 2022
André Färnsveden
Förra året fick Pernilla Wahlgren och Carina Berg äran att programleda den tv-sända Barncancergalan.
Men i år ersätts Pernilla av en annan känd profil.
Här är anledningen!
Annons
Pernillas hårda markering – efter bråket med Christian: “tro inte att du kan förändra mig”Brand logo
Pernillas hårda markering – efter bråket med Christian: “tro inte att du kan förändra mig”

Under sommaren har Pernilla Wahlgren, 54, njutit av en välförtjänt semester i Spanien, där hon bott tillsammans med sin pojkvän Christian Bauer, 56, i nya lyxvilla i Marbella.

Men nu närmar sig hösten och Pernillas schema ska fyllas med jobb igen. Förutom hennes egna realityserie Wahlgrens värld, har Pernilla Wahlgren en hel del andra projekt på gång. Hon leder även programmet Masked singer som har blivit en succé och har en egen föreställning i Pernilla Wahlgren har hybris.

Tidigare år har hon även lett Barncancergalan, som traditionsenligt tv-sänds i slutet av september, men inte i år. Nu svarar Kanal 5 på frågan om beslutet att byta ut Pernilla.

Pernilla Wahlgren om att ta över Allsång på Skansen

En annan känd programledare som snart skall komma att bytas ut är Sanna Nielsen, 37, som inför årets säsong av Allsång på Skansen avslöjade att hon skulle göra sitt sista år som programledare.

Annons

Sedan avslöjandet har det spekulerats en hel del om vem som ska ta över efter sångerskan men SVT har ännu inte hittat en ny programledare.

Pernilla Wahlgren har gästat programmet ett flertal gånger och är en omtyckt profil och programledare. När Nöjeslivet träffar artisten får hon frågan om hon skulle vara intresserad att ta över rollen som programledare i Allsång på Skansen.

– Det skulle man säkert vara om man fick förfrågan, säger Pernilla.

Men artisten är som sagt aktuell med många andra program och poängterar att sommaren är hennes enda lediga tid på året.

– Jag förstår också att hela sommaren går och allting. Jag gör inte annat än gör tv-program, så min lediga tid är ju faktiskt på sommaren, säger hon.

Pernilla Wahlgren stoppas helt – därför ersätts hon

Tidigare år har Pernilla Wahlgren som sagt varit programledare i Barncancergalan, men i år kommer hon alltså att bytas ut.

Annons

Hon ersättas av komikern Anders ”Ankan” Johansson, 48. Däremot ska parhästen Carina Berg, 44, fortsätta som programledare för galan.

Vilka som tillsammans leder galan har varierat från år till år. Tidigare år har bland andra David Sundin och Pernilla Wahlgren förgyllt sändningarna tillsammans med Carina Berg”, skriver Anders Kilander, pressansvarig för Barncancergalan, i ett privat mail till Hänt.

”Och i år ser vi fram emot att få se Anders Johansson dela scen med Carina den 26 september”, avslutar han.

Anledningen bakom Pernillas försvinnande, och vem som tog det beslutet, är alltså inte tydligt. Vår gissning är dock att realitystjärnan har det ganska fullt på sitt bord.

Barncancergalan – det svenska humorpriset 2022 sänds måndag 26 september klockan 20.00 direkt från Berns i Stockholm på Kanal 5 och discovery+.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons