LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Pernilla Wahlgrens bakslag – mardrömmen i kulisserna av Allsången

18 jul, 2024
Pernilla Wahlgren Allsång på Skansen
Tungt bakslag för Pernilla Wahlgren.MAX / TT
Allsång på Skansen-programledaren Pernilla Wahlgren nås nu av ett nytt mardrömsbesked.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fröken Snusk attackerad av fansen – händelsen som skakade artistenBrand logo
Fröken Snusk attackerad av fansen – händelsen som skakade artisten

På tisdagskvällarna under sommaren bänkar sig hundratusentals, för att inte säga miljontals, människor i tv-sofforna för att titta på det klassiska SVT-programmet Allsång på Skansen.

Genom åren har flera folkkära profiler programlett långköraren, framlidne Lasse Berghagen, Anders Lundin, 65, Måns Zelmerlöw, 38, och Petra Marklund, 39, för att nämna några.

Pernilla Wahlgren leder succéprogrammet

Sedan förra året är det dock allas vår favorit Pernilla Wahlgren, 56, som sjunger upp med tittarna på tisdagarna. Hon tog över rollen efter Sanna Nielsen, 39, som fattade beslutet att kliva av i juni 2022.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, sa hon i samband med att beskedet.

Programmet är, och har länge varit, ett av Sveriges allra mest sedda program. Årets premiärprogram sågs av 1 078 000 människor enligt Nöjeslivet. Det var en minskning med drygt 30 procent jämfört med premiäravsnittet under Pernilla Wahlgrens första säsong.

Annons

Mardrömsbeskedet för Allsång på Skansen

Nu kommer ett nytt mardrömsbesked för Pernilla Wahlgren och resten av produktionen som arbetar med Allsång på Skansen.

Sedan premiären har nämligen tittarsiffrorna fortsatt att peka neråt.

Säsongens tredje avsnitt, som sändes i tisdags förra veckan, sågs bara av 984 000 tittare. Det vill säga ungefär 100 000 färre än premiäravsnittet.

Men raset stannar inte där.

I tisdags intog artister som Fröken Snusk, Peter Jöback, 53, och Herreys scenen på Skansen. Trots att det bjöds på en rejäl och fartfylld show går det nu att konstatera att programmet bara sågs av 855 000 tittare. Det är ett ras på drygt 20 procent sedan premiäravsnittet.

Allsång på Skansen är långt ifrån det enda tv-programmet som Pernilla Wahlgren syns i. Nyligen gick exempelvis ännu en säsong av det mycket uppskattade Kanal 5-programmet Wahlgrens värld i mål, men visst måste det svida lite för den folkkära profilen att se publiktappet för allsången.

FOTO: MAX / TT

Annons