LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Peter Apelgren lägger ner karriären – orsaken bakom beslutet: ”Tramset ska bort”

02 aug, 2024
Göteborgskomikern Peter Apelgren lägger ner karriären.
Nu berättar han om varför han väljer att låsa in sig i hemmet tillsammans med frun Anna Mannheimer framöver...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Linus Wahlgren - så går det med kärlekenBrand logo
Fem blixtsnabba med Linus Wahlgren - så går det med kärleken

Sedan 90-talet har göteborgskomikern Peter Apelgren, 65, underhållit svenska folket.

För att nämna några av de saker han åstadkommit genom karriären går det att nämna program som Rally och Solsidan samt en hel uppsjö av egna humorföreställningar.

Dessutom har han vunnit frågesportsprogrammet På spåret 2011, och även gått till final i samma program den senaste säsongen, då tävlandes med sin son Hector Apelgren, 36.

Peter Apelgren avslutar karriären – orsaken bakom

Men snart är hans karriär blott en historia, åtminstone om man frågar honom själv – Peters kommande föreställning blir nämligen också hans sista.

Livets efterrätt är lite som att stämpla ut. Det är mitt sista prov, en sluttenta om livet, säger han till Icakuriren.

Samtidigt utlovar han att han inte kommer att göra en ”Eldkvarn”, det vill säga åka ut på flera föreställningar rubricerade som avskedsföreställningar.

– Som en sådan där affär där man säljer kelimmattor till bra pris. Affären är på väg att upphöra i 20 år. Nej, jag tror inte det, säger han.

Annons

Istället för att möta publikens jubel på scener runt om i landet kommer han nu göra precis raka motsatsen – låsa in sig i sitt hem. För tidningen berättar han varför:

– Jag vet, men från och med nu ska jag fokusera på det som är viktigt. Jag ska låsa in mig i min ateljé och bara måla. Tramset ska bort. Jag kommer att fortsätta jobba, jag vill bara inte göra fler föreställningar.

Därför är Anna Mannheimer arg på Peter Apelgren

Vid sidan om karriären är Peter tillsammans med tv-profilen Anna Mannheimer, 61. De bor ihop i Göteborg där många av parets vänner, exempelvis Mia Skäringer, 47, också huserar.

Peters sinne för humor kan ibland vara något som går partnern Anna Mannheimer på nerverna. För Icakuriren berättar han om att han ska börja importera gurkor och ge bort till sina vänner.

Peter Apelgren med Anna Mannheimer. TT/Jesper Frisk

Anledningen är att han har några bekanta som gör just det, och han stör sig på det.

– Sen ska vi åka hem till kompisarna och skänka lite gurkburkar sådär i förbifarten. Vi ska helst vara lite bakis när vi drar dit: ”Just ja, vi gjorde de här. Ta om ni vill”. Anna är så förbannad på mig, hon tycker det är ett elakt skämt, säger han.

FOTO: TT

Annons