LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Peter Haber om ofattbara sjukdomsbeskedet – tvingad till paus: ”Fullt fokus på Lena”

23 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Peter Haber har under åren varit öppen med att han lever med hypokondri.
Men när hustrun Lena T. Hansson diagnostiserades med bröstcancer fick den ställa sig åt sidan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Beck-skådisarna går lös på röda mattan: ”Fake news!”Brand logo
Beck-skådisarna går lös på röda mattan: ”Fake news!”

Skådespelarna Peter Haber, 71, och Lena T. Hansson, 69, har varit ett par sedan 1990 och tillsammans har de tre barn, varav ett gemensamt.

Peter Haber är kanske allra mest känd för sin insats i rollen som ”Martin Beck” i Beck-filmerna, men hyllas även för andra rollinsatser – bland annat som pappa Rudolf i Sunes jul.

Ingen kärlek vid första ögonkastet för Peter Haber och Lena T. Hansson

Nyligen hyllades Peter för sin gedigna karriär i TV4-programmet Vilket Liv!. På inspelningen av Häxjakten av Arthur Miller träffade Peter och Lena varandra för första gången, men då slog det inga gnistor.

I Vilket liv! berättar Lena T. Hansson att hon var superblyg, vilket Peter tolkade som att hon var väldigt mallig. Men när de spelade i den andra Häxjakten fattade de intresse för varandra och sedan dess har kärleken spirat.

Peter Haber och Lena T. Hansson. FOTO: Karin Törnblom/TT

”Nu är det fullt fokus på Lena och cancern”

Genom åren har Peter berättat om kampen mot sin hypokondri som gör att han hela tiden inbillar sig att han ska bli sjuk. Han har tidigare berättat att han tror att hypokondrin härstammar från att båda hans föräldrar gått bort tidigt. Många av hans närstående har också drabbats av allvarliga sjukdomar.

Annons

För ett antal år sedan fick hustrun Lena ett allvarligt sjukdomsbesked – hon hade bröstcancer och skulle behöva genomgå strålbehandling.

I det läget tvingades Peters hypokondri att ta en paus för att kunna finnas som stöd till Lena.

– Hypokondrin ställer sig automatiskt vid sidan av en när någon blir sjuk på riktigt. När man inser att det här tjafset som rullar i min hjärna inte har någon betydelse – utan nu är det fullt fokus på Lena och cancern, säger Peter Haber i programmet.

Lena berättar att Peter var ett stort stöd för henne under tiden hon var sjuk.

– Peter var med mig under hela cancerresan och var verkligen fysiskt närvarande, säger hon.

FOTO: TV4

Annons