LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Peter Jöback om relationen med maken – ville inte separeras: ”Haft svårt…”

16 jul, 2024
Peter Jöback har ständigt fullt upp.
Nu är han aktuell som en av artisterna i Allsång på Skansen och tidigare i år spelade han huvudrollen i en musikal i London.
Men att vara ifrån familjen alltför mycket är inget som Peter uppskattar särskilt mycket.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför allaBrand logo
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla

Musikalstjärnan Peter Jöback, 53, är en av artisterna som kommer att uppträda på Allsång på Skansen under sommaren 2024. I det fjärde programmet delar han scenen med bröderna Herreys, Fröken Snusk, Zoe Lobos och The Wannadies.

På det privata planet är Peter sedan många år tillsammans med kärleken Oscar Jöback, 48, och under 2010 ringde kyrkklockorna. Makarna har nu döttrarna Vega Lee och Iggy Lou tillsammans och bor i ett hur på Värmdö utanför Stockholm.

Fröken Snusk och Peter Jöback kommer att medverka i Allsång på Skansens fjärde avsnitt. under 2024.Karin Törnblom/TT

Tidigare i år gästspelade Peter som huvudrollen Jean Valjean i musikalversionen av Les Misérables i London. Och under 2025 är det dags för världsturné för musikalen – där 15 exklusiva shower kommer att vara i Sverige.

Men att jobba utomlands och under långa perioder innebär att man tvingas vara ifrån sin familj en hel del – något som Peter inte alls uppskattar.

Annons

Peter Jöback ville inte vara separerad från maken – talar ut om saknaden

I en intervju med Dagens Nyheter från tidigare i år berättar artisten om saknaden av familjen och det speciella avtalet han lyckades förhandla sig till.

Nämligen när Peter skulle spela huvudrollen i Les Misérables i London såg han till att det inte skulle bli alltför mycket tid ifrån sin familj.

Musikalens producent ville egentligen att Peter skulle vara på plats i England under tre månader, men efter några förhandlingar blev det istället tre veckor av repetitioner och sedan en månad på scen med föreställningen.

– Med risk för att låta mallig, jag är ganska stolt över att jag fortfarande, vid 53-årsålder, får en huvudroll på West End. Men fysiskt och psykologiskt har det denna gång varit rätt slitsamt, förklarade Peter för DN.

Peter Jöback och maken Oscar har varit ett par i över 20 år.Karin Törnblom/TT

Förutom hans stora saknad av döttrarna och Oscar, så började hans kropp också säga ifrån under tiden i London.

– Först skadade jag ryggen när jag skulle lyfta en motspelare under en repetition. Och så har jag haft svårt att somna, jag är uppe i varv när jag kommer hem. Det handlar nog lika mycket om adrenalinet som att jag är ovan vid att sova själv. Jag saknar att ligga bredvid min man helt enkelt. Vi har varit ihop i 22 år snart. Jag längtar väl hem, säger han.

FOTO: TT

Annons